A svéd liberálisok ifjúsági szervezete szerint legalizálni kellene a vérfertőzést és a nekrofíliát

Nyamko Sabuni
Nyamko Sabuni, Leader of the Liberals Stockholm Pride Festival,Pride parade, Stockholm, 2019-08-03 (c) Patrik Österberg / TT Kod 2857 (Photo by PATRIK OSTERBERG / TT NYHETSBYRĹN / TT News Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A svédországi Liberális Párt programja szerint legalizálni kellene a vérfertőzést a testvérek közötti szexuális kapcsolat esetében, eltörölve annak a büntethetőségét. Az ifjú liberálisok véleménye alapján a nekrofíliát sem szabadna büntetni, hanem lehetővé kellene tenni mindenki számára, hogy a halála után a holttestét mások felajánlhassa szexuális aktusra.
Vágólapra másolva!

Hatalmas vihart kavart a svéd Liberális Párt (Liberalerna) ifjúsági tagozatának (Liberala ungdomsförbundet-LUF) éves taggyűlésén elfogadott programpontja.

A fiatal liberálisok szerint

el kellene törölni a testvérek közötti szexuális kapcsolat büntethetőségét, és 15 éves kor felett teljes mértékben a kiskorúakra bízni, kivel akarnak intim kapcsolatot létesíteni.

A Liberális Párt felvonulása a 2019-es Stockholm Pride-on Forrás: TT News Agency via AFP/Mediabild/Patrik Osterberg

A másik felkavaró javaslatuk az, hogy

az állampolgároknak jogot kellene biztosítani arra, hogy rendelkezhessenek arról, hogy haláluk után a testük felhasználható legyen szexuális aktusra.

Vagyis legalizálnák a nekrofíliát.