Karanténba vonul Vlagyimir Putyin orosz elnök a környezetében történt koronavírusos esetek miatt - áll a Kreml mai sajtótájékoztatójában.

A közlemény szerint az orosz elnök Emomalii Rahmon tádzsik elnökkel folytatott megbeszélésén jelentette be a hírt.

 Vlagyimir Putyin közölte, hogy a környezetében kimutatott koronavírusos megbetegedések miatt bizonyos ideig be kell tartania az önkéntes elszigeteltség szabályait

- fogalmaztak a közleményben.

Vlagyimir Putyin karanténba vonul. Túl sok a koronavírusos beteg az elnök közvetlen környezetébenForrás: MTI/EPA/Szputnyik/Szergej Szavosztyanov


A Kreml szerint Putyin emiatt videólinken keresztül vesz majd részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) e heti dusanbei csúcsértekezletén.

Putyin egészséges

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kijelentette, hogy Putyin teljesen egészséges, és a karanténba vonulás nem befolyásolja munkaintenzitását.

 Az elnöki sajtószolgálat vezetője hozzátette, hogy a Kreml majd később közli, hogy személyesen voksol-e majd az államfő a péntektől vasárnapig tartó parlamenti és helyhatósági választásokon.

 

Putyin az önkéntes karanténba vonulásának lehetőségéről hétfőn tett először említést, amikor a tokiói paralimpián eredményesen szerepelt sportolókat fogadott a Kremlben. Ezt követően a nap folyamán Nyizsnyij Novgorod megyében még megtekintette a Zapad-2021 hadgyakorlat fő szakaszát, majd Moszkvába visszatérve fogadta Bassár el-Aszad szíriai elnököt.