A család kutyája vezette ki azt a 13 éves wisconsini fiút a lángoló házukból, aki miután megmentette négy testvére életét, a tüzet is el akarta oltani - írja a Fox News.

A ház múlt hétfőn gyulladt ki, amikor a gyerekek szülei kiugrottak vacsoráért a családnak. Amikor Briar észrevette, hogy baj van, azonnal kimentette négy hugát, akik közül a legkisebb mindössze 6 hónapos.

A húgom szól, hogy nagy a füst, ekkor megfordultunk és láttuk, hogy lángol a járóka - mondta a mindössze 13 éves Briar Omar.

A testvéreim voltak az elsők, akikre gondoltam. Tudtam, hogy ki kell vinnem őket a házból. - mesélte Briar.

A 13 éves fiúnak sikerült kivinnie négy testvérét, miközben a tűz egyre jobban terjedt a házban. Ekkor visszament, hogy megpróbálja eloltani a lángokat egy tűzoltó készülékkel. Ekkor a családkutyája, Mandy a fiú után ment, és megmentett őt, kivette a házból.

A nagy lángok között nem kaptam levegőt. Már nem is láttam és összeestem, ekkor éreztem meg, hogy a kutyám hozzám dörgölőzik. Megfogtam, és kivezetett a házból - mesélte a fiú.

Briar és kutyája éppen akkor ért ki a házból, amikor a szülők megérkeztek.

Amíg nem láttam az összes gyereket, addig félelmetes volt - mondta Kelly Omar. Hálásak vagyunk, hogy mindenki kijutott, ha a fiam nem lenne, nem is tudom mi történt volna - mondta az anyuka.

A ház teljesen leégett, lakhatatlanná vált. Adománygyűjtő oldalt hoztak létre a családnak, hogy segítsenek a ház újjáépítésén, illetve, hogy a legszükségesebb dolgokat meg tudják venni.