Megpróbálta barátnőjére hárítani az ikrei halálát a romániai édesanya, a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit - írta meg a Bors.

Ploiesti városában a kétéves ikrek, Moise Cristian Petrice és Beatrice-Erica Petrice 10 emelet magasból zuhantak a halálba egy lakóházból.

A tragédia idején a lakásban állítólag az édesanya barátnője vendégeskedett, de a baleset idején senki sem vigyázott a kicsikre. 

Idővel mindkét nő teljesen máshogy emlékezett vissza a történtekre. Az édesanya elmondása szerint visszavonult nagyobbik fiával a másik szobába, gyermekeire pedig barátnője vigyázott. 

Elmondása szerint később kiment, hogy megnézze ikreit, de a szoba fel volt dúlva teljesen, a matracok kifordítva, az ablak tárva-nyitva.

Az anya a barátnőjét teszi felelőssé a történtekért, mivel szerinte az ikrek nem tudtak volna ilyen felfordulást csinálni és kinyitni az ablakot, ráadásul kislánya lába sérült volt, és járni is nehezen tudott. 

Szerinte barátnője kábítószert is fogyaszthatott; a barátnőt kivizsgálták, és nem fogyasztott tiltott szereket. Állítása szerint nagyon odafigyelt a gyerekekre.

Az édesanya története viszont nem állja meg a helyét, mivel bizonyítottan a Facebookon élő videózott egészen addig, amíg a rendőrök nem kopogtattak az ajtaján, hogy baj van. 

A rendőrség eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.