Soros György átalakítja alapítványait: így akar beavatkozni a magyar és a lengyel választásokba

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
Soros György bevándorláspárti spekuláns átalakítja a Nyílt Társadalom Alapítványokat, hivatalosan azért, mert a „tekintélyelvűség" elleni harcra kíván összpontosítani. Emiatt kirúgnak nagyjából 150 embert. Valójában arról lehet szó, hogy Soros már készül a magyar és a lengyel választásokra, és azért alakítja át az alapítványait, mert arra törekszik, hogy minél hatékonyabban tudja befolyásolni a Közép-Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú két választás végkimenetelét.
Vágólapra másolva!

Arról ír a baloldali Népszava a szintén baloldali New York Times vasárnapi cikkére hivatkozva, hogy Soros György átszervezi a Nyílt Társadalom Alapítványokat (Open Society Foundations-OSF). Papíron a hirtelen jött átszervezésre a magyarázat a következő: „az erősödő tekintélyelvűség elleni küzdelemre kívánnak összpontosítani".

A témával kapcsolatosan nyilatkozott a New York Timesnak a Soros-alapítvány új vezetője, a brit Lord Mark Malloch-Brown. Szerinte „a milliárdos sokáig úgy ítélte meg, hogy a világ a nyitott, sokszínű társadalom felé halad, ám már látja, hogy a folyamat elakadt, ezért gondolja úgy, hogy lépni kell. Jön fel az autokrácia, a civil társadalmak sokfelé mélyen megosztottak. Éppen ezért stratégiai döntés kell a visszaverésükhöz".

Szerinte a Soros-alapítvány három évvel ezelőtt „távozni kényszerült" Magyarországról. A valóság ezzel szemben az, hogy az OSF önként döntött úgy, hogy Berlinbe költözik.

Malloch-Brown hozzátette:

A Soros-alapítvány új vezetője arról is beszélt, hogy az átmenet idején bizonyos támogatásokat leállítanak. Malloch-Brown felhívta rá a figyelmet:

az új rendben nagyobb döntési jogkörhöz jutnak a regionális irodák és több pénzt is kapnak a bő egymilliárd dolláros költségvetésből.

Az alapítvány vezetője azt viszont kénytelen volt elismerni, hogy a „változások" feszültséget váltottak ki a szervezeten belül, részben mert a „reformokról" nem kérdezték meg a hierarchiában alacsonyabb szinten dolgozó szakembereket, részben pedig, mivel a változások elbocsátásokkal járnak együtt.

Nagyjából150 embert fognak Sorosék utcára tenni.

A magyar és a lengyel választások miatt szervezhetik át a Soros-alapítványt

Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok átalakítása mögött rejlő valódi ok az, hogy

Sorosék még az eddigieknél is nyíltabban be akarnak avatkozni a választási kampányokba, komolyan befolyásolva ezáltal a voksolások végkimenetelét.

Márpedig Sorosék szempontjából nézve (is) két olyan választás lesz az elkövetkezőkben, amelyek meghatározóak lesznek Közép-Európa jövője szempontjából. Az egyik a 2022 tavaszán esedékes magyar országgyűlési választás, a másik pedig a 2023 őszére tehető lengyel parlamenti választás.

A Soros-alapítvány vezetője nem véletlenül emelte ki nyilatkozatában Magyarországot, ugyanis hazánk lehet a „megújult" Open Society Foundations munkatársai számára az első küzdőterep.

Ezért jutnak nagyobb döntési jogkörhöz a regionális OSF-irodák, és ezért kaptak még több pénzt a több mint egymilliárd dolláros költségvetésből.

A magyar (és vélhetően a lengyel) választási kampányba való beavatkozást nagy valószínűséggel a berlini regionális irodából fogják koordinálni.

Sorosék jóvoltából tehát a magyarországi baloldal (ide értve az álcivil szervezeteket és a sajtóorgánumokat) eddig soha nem látott anyagi forrásokhoz juthat.