Gigantikus méretű cipőt kapott a világ legnagyobb lábbal élő embere

Akromegália.
Az akromegália egy viszonylag ritka betegség, mely által a betegek kéz,-és lábfeje folyamatasosan növekszik. A betegségre egyelőre nincs gyógymód.
Vágólapra másolva!
A 24 éves Rodríguez az akromegália, más néven gigantizmus nevű betegségben szenved, azaz az agyalapi mirigyében lévő daganat miatt folyamatosan növekszik a testhossza, lába és keze pedig aránytalanul nagyra nőtt. 2018-ban az észak-rajna-vesztfáliai Georg Wessels cipész még 68-os méretű cipőket készített neki. Akkor Rodríguez személyesen vette át a lábbeliket Németországban.
Vágólapra másolva!

Ezúttal azonban a koronavírus-járvány miatt Rodrigez nem tudott Németországba utazni, ezért kedden az Adveniat latin-amerikai katolikus segélyszervezet vette át Essenben a fekete bőrszandált, melyet eljuttat a venezuelai Maracayban élő férfinak.

Az akromegália egy viszonylag ritka betegség, mely által a betegek kéz,- és lábfeje folyamatasosan növekszik. A betegségre egyelőre nincs gyógymód. Forrás: Giunness World Records


Rodrígueznek nagyon masszív kidolgozású és ortopéd betétekkel kiegészített lábbelire van szüksége.

Erőteljes bokasüllyedése is van, emiatt a mezítláb közlekedés sem megfelelő számára.

- mondta a cipész.
A 70 éves Georg Wessels családi műhelye évtizedek óta látja el speciális lábbelivel a világ óriásnövésű embereit, jelentősen hozzásegítve őket ahhoz, hogy elfogadják önmagukat és az átlagemberek közé merészkedjenek.

Három éve a világ három legmagasabb embere, köztük a 2,51 méteres török Sultan Kösen kapott tőle új, méretre szabott cipőt.

Az óriások cipőjének két egymással ellentétes célnak kell megfelelnie: egyszerre kell az átlagosnál puhábbnak lennie, ugyanakkor stabilabbnak és strapabíróbbnak is, hogy elbírja az extra terhelést.

A gigantizmus sem gyógyszerrel, sem műtéttel nem orvosolható, az ebben szenvedők viszonylag fiatalon meghalnak, mivel testük egy idő után nem képes megbirkózni a növekedéssel.