Egyre nagyobb veszélyt jelent a fiatalokra a közösségi médián terjedő radikális baloldali propaganda, ráadásul ezeket a tartalmakat növekvő számban teszik közzé tanárok. Egyikük most azt állította, hogy amennyiben egy diák csendben és fegyelmezetten ül az órán, valamint követi a társadalmi normákat, akkor a fehér felsőbbrendűségét terjeszti.

A TikTok nevű, túlnyomórészt tinédzserek körében népszerű közösségi oldalon egyre gyakrabban futhatnak bele a gyerekek a radikális baloldali eszmékbe. Egy virginiai gimnáziumi tanár most az egyik videójában éppen azt állította, hogy a helyes, fegyelmezett és jól nevelt viselkedés a diákok részéről a fehér kultúra része, így rossz.

Hozzátette, hogy az olyan viselkedések, mint a szabályok betartása, a normális órai viselkedés és a csendben ülés (mások nem zavarása) a fehér kultúrából fakad, és nincs jelen más kultúrában. Kiemelte, hogy amennyiben az ilyen magatartást a társadalom és a tanárok jutalmazzák, az helytelen, mivel ezzel a fehér gondolatokat és a fehér felsőbbrendűséget helyezik a középpontba. 

IllusztrációFotó: Koncz Márton - Origo

A videó akkora közfelháborodást váltott ki, hogy az egyébként angol tanár, Josh Thompson a tegnapi nap folyamán el is távolította azt TikTok-profiljáról. Thompson gyakorlatilag azt állította, hogy a társadalmi normák rosszak, a diákoknak pedig nem a helyes viselkedést kell tanítani, hanem anarchikus, a szabályokat áthágó, fegyelmezetlen embereket kell nevelni belőlük, mivel csak így lehet leszámolni a fehér felsőbbrendűséggel.