Nem súlyos Milos Zeman cseh államfő egészségi állapota

ZEMAN, Milos; VAN DER BELLEN, Alexander
Bécs, 2021. szeptember 14. A 2021. szeptember 14-én közreadott képen Milos Zeman cseh elnök sajtótájékoztatót tart az Alexander Van der Bellen osztrák hivatali partnerével folytatott megbeszélés után a bécsi Hofburgban 2021. június 10-én. Ezen a napon kórházba szállították Prágában a cseh államfőt, ennek konkrét okát azonban sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem közölte. A 76 éves politikust, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, az utóbbi időben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai. MTI/AP/Lisa Leutner
Vágólapra másolva!
Nem súlyos Milos Zeman cseh államfő egészségi állapota, aggodalomra nincs ok. Kórházi kezelését az orvosok tanácsolták - közölte Andrej Babis cseh kormányfő szerdán az Impuls kereskedelmi rádiónak nyilatkozva.
Vágólapra másolva!

Milos Zemant kedden szállították a prágai Központi Katonai Kórházba, de ennek konkrét okát sem az elnöki hivatal, sem a kórház nem közölte, személyiségi jogokra hivatkozva. Babis azt mondta, hogy Zeman egészségi állapotáról tájékoztatták. Konkrétumokat azonban ő sem mondott.

- nyilatkozott Babis a rádióban.

Nem súlyos Milos Zeman cseh államfő egészségi állapota, aggodalomra nincs ok. Kórházi kezelését az orvosok tanácsolták - közölte Andrej Babis cseh kormányfő szerdán az Impuls kereskedelmi rádiónak nyilatkozva Forrás: MTI/AP/Lisa Leutner

- szögezte le.

A Novinky.cz hírportál kedden rövid videót is közölt az elnök megérkezéséről a prágai központi katonai kórházba, amelyen látható, hogy Zemant tolókocsin vitték be az intézménybe.

A 76 éves politikust, akinek második elnöki mandátuma 2023 márciusában jár le, az utóbbi időben már több ízben is kezelték a katonai kórház orvosai.

Milos Zeman, akinek cukorbaja miatt komoly problémái vannak a járással, az év eleje óta kizárólag kerekesszéken közlekedik.

Tavaly kéztöréssel kezelték, amit akkor szerzett, amikor a Lány kastély elnöki lakosztályában bot nélkül akart a mosdóba menni, és elesett. A koronavírus elleni vakcinát szintén a katonai kórházban vette fel az államfő.

Az Aktuálne.cz hírportál azt írta, hogy értesülései szerint Zeman várhatóan péntekig marad kórházban.

A múlt hét végétől a prágai katonai kórházban kezelik Václav Klaus volt cseh államfőt, Zeman elődjét is. Klaust magas vérnyomása miatt pénteken szállították kórházba, hétfőn ugyan hazament, de kedden újabb kivizsgálásra visszatért az intézménybe.