A bukott, baloldali svéd miniszterelnök hazudott a magyarországi helyzetről - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a bukott svéd miniszterelnök újra a magyarokat és a lengyeleket akarta kioktatni demokráciából, és - nem először - gátlástalan hazudozásba kezdett a svéd parlamentben a magyarországi és a lengyelországi >>viszonyokról<<.

"Persze nem véletlen, hogy Stefan Löfvennek novemberben távoznia kell a miniszterelnöki székből, hiszen az irányítás jól láthatóan kicsúszott a kezéből" - hívta fel rá a figyelmet a magyar diplomácia vezetője.

Stefan LöfvenForrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Stina Stjernkvist

Közbiztonságról már rég nem beszélhetünk Svédországban, az egekben vannak a bűnözési mutatók, 366 lövöldözés történt, a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények száma folyamatosan nő, legutóbb pedig már a szabadban játszó kisgyerekeket is meglőttek egy bandaháború során - írta, hozzátéve: a zsidó közösség elleni uszítások komoly következmények nélkül maradnak, migránsok még egy zsinagógát is felgyújtottak Göteborgban.

Az LMBTQ-propagandisták szabadon járkálnak az óvodákba és az iskolákba, miközben az elmúlt években 15-szörösére nőtt a nemi identitásukkal elégedetlen, depressziós emberek száma. Az sem válik a svéd jogállamiság dicséretére, hogy a bíróság nemrégiben enyhítette egy migránsokat megerőszakoló LMBTQ-aktivista férfi büntetését - sorolta a magyar miniszter.

"Értjük tehát a svéd miniszterelnök frusztráltságát mindezek miatt, de ha többet foglalkozott volna a saját országa kormányzásával, mint a mi kioktatásunkkal, akkor lehet, hogy nem bukott volna meg" - írta Szijjártó Péter.