Egyszerű lila foltok voltak a kisfiú lábán, sokkoló diagnózist kaptak a szülők

gyerek beteg kórház
Vágólapra másolva!
Sokkoló diagnózissal szembesültek az angol szülők, amikor a kisfiúk testén megjelenő egyszerű lila foltok miatt orvoshoz vitték a gyereket. Kiderült, a kis Harry előrehaladott leukémiában szenvedett.
Vágólapra másolva!

Harry McFarquhar tipikus hároméves kisfiú volt az életkora minden sajátosságával: szeretett szaladgálni, nagyokat nevetni, játszani, feszegetni a határait - írja a Bors a Liverpool Echo cikke alapján. A kisfiú gyakran beütötte ezt vagy azt a testrészét, és sokáig Harry anyukája, a 31 éves Kimberley McFarquhara sem tulajdonított nagyobb jelentőséget a kék-zöld-lila foltoknak.

Az anya szentül hitte, hogy a kisfiú játék közben ütötte meg magát, attól vannak a zúzódások,

amik idén májusban már intenzíbbeknek látszódtak, mint általában. Harry fáradékony is lett, ám anyukája erről is úgy vélte, épp azért van, mert sokat játszott az óvodában.

Hosszadalmas kezelés vár rá

A pár akkor ijedt meg igazán, amikor május közepén már légzési nehézségek jelentkeztek Harrynél. Azt hitték, hogy a kisfiú koronavírusos, ám ezt hamar kizárták az orvosok. A diagnózis azonban talán ennél is sokkal sokkolóbb volt:

Harry ugyanis előrehaladott leukémiában szenvedett.

A kisfiú állapota ekkor már annyira súlyos volt, hogy 12 órával a diagnózis után már meg is kezdték a kezelését.

A cikk szerint Harryt „csodababának" tartották a szülei, ugyanis az apuka, James 2015-ben esett át non-Hodgin-limfómán, amire sugár- és kemoterápiát kapott kezelésként. Ezután az orvosok azt mondták neki, hogy már nem lesz képes gyermeket nemzeni.

A szülők azért mesélték el történetüket lapnak, hogy

felhívják a figyelmet arra, bárki, bármilyen szokatlan tünetet észlel a gyermekén, vizsgáltassa ki.

Rájuk az előrejelzések szerint igen hosszadalmas kezelés vár, amit Harry hol jobban, hol rosszabbul visel, de édesanyja szerint igazi kis hősként viselkedik és már most menne vissza játszani.