Beleszeretett egy delfin egy fiatal nőbe a 60-as években, amikor az egy kutatás során tanulmányozta az állatokat. Peter féltékennyé vált, ha a nő túl sok időt töltött a többi delfinnel, miután elváltak az állat öngyilkos lett.

Margaret Howe Lovatt a 60-as években kezdett el dolgozni egy NASA által támogatott projektben, amelyben a labor alatti medencében élő delfineket tanulmányozták - írja a Bors a The Daily Star cikke alapján. A munka során kutatókat az érdekelte, hogy az intelligenciájukról híres állatok képesek-e megérteni az angol szavakat, továbbá képesek-e kommunikálni az emberekkel.

Margaretnek a projekt igazgatója megengedte, hogy egyedül dolgozzon három delfinnel - Peterrel, Pamelával és Sissy-vel. A Peter nevű állat és Margaret között azonban egyedülálló és szoros, többek között fizikai kötelék alakult ki, és az állat szó szerint féltékennyé vált, ha a nő túl sok időt töltött a többi delfinnel.

Öngyilkos lett a delfin, miután elváltak

Peter elég ügyesen kezdett el angol szavakat megformálni úgy, hogy levegőt áramoltatott ki a fején található kifúvólyukon. Margaret szerint nevének kezdőbetűje kimondottan nehéznek bizonyult számára, de keményen dolgozott azért, hogy sikerüljön neki.

A nő azt is elmondta, hogy Petert nagyon érdekelte az anatómiája és gyakran odadörzsölte magát hozzá a medencében. Margaret úgy érezte, a delfin szexuális izgalomba kerül, ha a közelében van, ezért úgy próbálta meg fegyelmezni, hogy odaterelte a nőstény delfinekhez a vízben. 

Amikor azonban pénzhiány miatt a kutatást leállították a delfin belebetegedett az elválásba, és úgy döntött végez magával. A delfinek nem automatikusan vesznek levegőt, rendszeresen fel kell jönniük a víz felszínére, hogy lélegezzenek. Peter azonban addig maradt a felszín alatt, amíg megfulladt.

Címlapi képünk illusztráció.