Már sarló-kalapáccsal is kampányolnak a Zöldek a vasárnapi német választás előtt

Vágólapra másolva!
A jelentős részben már német állampolgársággal rendelkező, török migráns hátterűek által lakott Friedrichshain-Kreuzberg fővárosi kerületben a Zöldek radikális baloldali Antifa-, BLM- és LMBTQ-propagandával kampányolnak. A Zöldek legújabb plakátján megjelent egy kommunista szimbólum is, a sarló és a kalapács. Eközben Lipcsében az Antifa erőszakos megmozdulást rendezett, a radikális baloldali aktivisták rátámadtak a rendőrökre. Németországban szeptember 26-án szövetségi parlamenti (Bundestag) választások lesznek, a felmérések alapján a Zöldek a harmadik helyen végezhetnek, és akár részei is lehetnek a következő berlini kormánykoalíciónak.
Vágólapra másolva!

Friedrichshain-Kreuzberg berlini kerületben a Zöldek (Die Grünen) múlt héten olyan plakátokkal árasztották el a városrészt, amelyen Antifa-, Black Lives Matter- (BLM) és LMBTQ-propaganda szerepel – írja a Post Millennial.

A kampányplakát megfelel a Zöldek világnézetének,

a modern radikális baloldali szimbólum mellett pedig előkerült egy régi kommunista jelkép, ugyanis egy kerekesszékben ülő nőre a Szovjetunió lobogójából ismert sarló és kalapács van rátetoválva,

megsértve ezáltal a kommunizmus több mint 110 millió halálos áldozatát, illetve a megnyomorított tízmilliókat.

Ráadásképpen a kerület Friedrichshain negyede egykor az NDK része volt, a helyieknek tehát ismerős lehet a kommunista propaganda. Kreuzberg viszont az NSZK-hoz tartozott, a városrészt jelentős részben már német állampolgársággal rendelkező török migráns hátterűek lakják.

A plakátról azt is megtudhatjuk, hogy

a meglehetősen hűvös éghajlatú Berlinben a jövőben narancsot is lehet termeszteni,

amiről akarva-akaratlanul Bacsó Péter A tanú című filmje jut eszünkbe.

„Magától értetődően" a német gärtnerei (kertészkedés) kifejezésnek a Zöldek plakátján szerepel a török megfelelője is, a baloldali párt tehát már nem is csinál titkot abból, hogy kiknek a szavazatára hajt.

Az Associated Press amerikai hírügynökség emlékeztet rá:

a fővárosi kerületben elég erős az Antifa, legutóbb május elsején tartottak erőszakos jellegű megmozdulást, aminek következtében 93 rendőr megsérült.

Miközben radikális baloldali propagandával kampányolnak a Zöldek Berlinben, az Antifa rendőrökre támad Lipcsében

A Post Millennial megjegyzi: miközben Berlinben a Zöldek Antifa-propagandával kampányolnak, addig Lipcsében – szombaton – a radikális baloldali szervezet aktivistái erőszakos demonstrációt rendeztek. A szászországi városban

az Antifák felszedték a macskaköveket, azzal dobálva meg a rendőröket és a környéken lévő autókat, illetve több kirakatot betörtek.

Továbbá tűzijátékokat és üvegpalackokat is dobtak a rendőrök irányába.

A lipcsei radikális baloldali megmozduláson hozzávetőlegesen 3 ezer Antifa-aktivista vett részt. Sérültek számáról még nincsenek adatok.

Szeptember 26-án szövetségi parlamenti (Bundestag) választások lesznek Németországban.

A Zöldeknek jelenleg 67 képviselőjük van a német alsóházban, ez a hatodik legnagyobb frakció, de a felmérések alapján most a harmadik helyen fognak végezni, a 2017-es 9 százalékos eredményüknek vasárnap akár a dupláját is megszerezhetik, ami közel kétszer annyi képviselői mandátumot jelenthet. Igaz, ez is csalódás lehet ahhoz képest, hogy két-három hónapja még vezettek a közvélemény-kutatásokban.