Dr. Lauren Dickason egy elmegyógyintézetbe került megfigyelésre, miután a gyanú szerint meggyilkolta kétéves ikreit, Mayát és Karlát, illetve hatéves nővérüket, Liane-t, néhány hónappal az után, hogy a közösségi oldalán büszkélkedett velük. A pár ismerősei teljesen megdöbbentek, amikor hallották a hírt, mivel tudták róluk, hogy évek óta vártak a gyerekre - írja a DailyStar.

Dr. Lauren Dickason és férje, Graham május 1-jén ünnepelték a 15. házassági évfordulójukat, melynek alkalmából az asszony ezt írta ki a Facebook-oldalára:

Hálás vagyok a sorsnak, hogy ennyi ideje együtt vagyunk, és ilyen szép családot alkottunk, három gyönyörű kislánnyal. Remélem, a következő években még egészségesebbek és boldogabbak leszünk, mint valaha, és talán aludni is hagynak bennünket a gyerekeink"

Forrás: Facebook

Ám szeptember 18-án

Dickason férje munkából hazatérve holtan talált a három kislányra új-zélandi lakásukban.

A férfit sokkolta a látvány:

Hogy történhetett ez velünk?"

- zokogta

A férfi értesítette a rendőröket, akik este 10 körül érkeztek a helyszínre.

Az asszonyt gyilkosság gyanújával letartóztatták, és egy elmegyógyintézetbe vitték megfigyelésre.

Várhatóan bent is tartják október 5-ig, amikor bíróság előtt kell felelnie.

Forrás: Facebook

A pár nemrég költözött Dél-Afrikából Új-Zélandra, és hosszú ideig karanténban voltak. A pár egy korábbi szomszédja szerint Dickason idegeit megviselhette az ezzel járó stressz.

Egészen biztos, hogy valami nem volt rendben nála. Vagy a költözés, vagy a hosszú karantén, esetleg a kettő együtt kikészíthette idegileg, de ami történt, az minden, csak nem normális"

- mondta a szomszéd.

A pár egyik barátja, Natasja le Roux a történtek után így fogalmazott:

Fel sem tudom fogni, hogyan történhetett ez. Ő és a férje is rendkívül kedves emberek, mindketten orvosok. Lauren mindig nagyon szerény volt, egyszer sem fordult elő, hogy arrogáns vagy agresszív lett volna".

A barátnő hozzátette, hogy Dickason imádta a gyerekeit, és sokat várt arra, hogy végre megszülessenek:

Évekig hiába várták, hogy gyerekeik legyenek. Ezért is sokkoló, és felfoghatatlan, ami most történt".