Fegyveres támadás egy orosz egyetemen, nyolcan meghaltak, az emberek az ablakon kiugorva menekültek - videó

Perm, Oroszoroszág
6655245 20.09.2021 Students jump from windows of Perm State National Research University during a shooting, in Perm, Russia. According to preliminary information Some people were killed and others injured during a shooting at the Perm State National Research University. Alexey Romanov / Sputnik (Photo by Alexey Romanov / Sputnik / Sputnik via AFP)
Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt az oroszországi Perm egyetemén. A 18 éves támadót meg nem erősített hírek szerint lelőtték, nyolc halottról és 19 sebesültről tudni jelenleg.
Vágólapra másolva!

Egy fegyveres támadó tört be az oroszországi Perm egyetemére hétfő reggel - írja az RT.

A helyi média úgy tudja, hogy a támadásban 19 ember megsebesült, emellett nyolcan meghaltak.

A közösségi médiában több videó is megjelent, ahol az emberek az ablakon keresztül menekültek,

olykor emeletnyi magasságból is kiugrottak.

Ablakon keresztül menekülő emberek Permben Forrás: Sputnik via AFP/Alexey Romanov

Az egyik videón az látható, hogy egy fekete ruhába öltözött, sisakos férfi sétál be az egyetemre fegyverrel a kezében.

A támadó 18 éves, az egyetem hallgatója, egyedül volt, és a közösségi oldalán egy fegyverrel pózolt a támadás előtt.

A fegyveres férfi a támadás során elbarikádozta magát az egyik terembe, azóta őt már elfogták a hatóságok.

A támadó, a 18 éves Timur Bekmanszurov az elfogása közben halálos sebet kapott. Bekmanszurov sajtóértesülések szerint a közösségi médiában hátrahagyott üzenetében bevallotta, hogy már régóta készült a támadásra, először a régi iskolája, aztán egy bevásárlóközpont, majd egy pályaudvar ellen.

Az elkövető részletesen leírta, hogyan szerezte be a fegyvertartási engedélyt. Közölte, hogy tudta, mit kell válaszolnia pszichológus kérdéseire, és hogy könnyen letette a fegyverbiztonsági vizsgát. A májusi kazanyi iskolai ámokfutást követően a biztonságos fegyvertartást ismételten ellenőrizték nála.

Rendőrök az egyetem környékén Forrás: AFP

Az egyetem korábban azt kérte a közösségi oldalain, hogy aki az épületben van, az meneküljön vagy zárja be magát egy biztonságos terembe.

A hatóság gyilkosság címen eljárást indított.

Idén már volt egy halálos iskolai támadás, májusban Kazanyban kilenc embert ölt meg a támadó. Ez volt 2018 óta a legsúlyosabb ilyen támadás, akkor oroszországi támadás az Ukrajnától elcsatolt Krím-félszigeten, Kercs városában történt, ahol a 18 éves Vlagyiszlav Roszljakov 2018 októberében egy műszaki iskolában 15 tanulót és öt felnőttet ölt meg, majd önmagával is végzett.