Nathan Paulin a hetvenméteres magasságban kifeszített kötélen 600 métert tett meg a francia kulturális örökség napja alkalmából szombaton. A mutatványt a folyó két partján ámuló, többezres tömeg követte figyelemmel - számolt be róla a The Guardian.

A 27 éves artista biztonsági hevederrel rögzítve lassan, mezítláb haladt az Eiffel-torony és a Chaillot színház között a folyón át kifeszített kötélen. Út közben tartott néhány szünetet, amikor a kötélen ülve vagy fekve megállt. 
Nem volt könnyű a 600 méteres séta, a koncentrálás, miközben annyi minden zajlott körülöttem, és nagy volt a feszültség is, de akkor is csodálatos volt 

- mesélte, miután befejezte a mutatványt.

Nathan Paulin szeptember 18-ánForrás: Only France via AFP/Jean-Francois ROLLINGER / ONLYFRANCE.FR/Jean-Franaois Rollinger

Paulin, aki számos világrekordot beállított már, azért választotta a francia kulturális örökség napját, mert ilyenkor számos olyan épületet és emlékművet is megnézhet a közönség, amely egyébként zárva van a látogatók előtt.

Nathan PaulinForrás: AFP/Sameer Al-Doumy

Az artista elmondta, hogy egyfelől valami szépet akart bemutatni és megosztani a nézőkkel, másfelől új perspektívából akarta ráirányítani a figyelmet a kulturális örökségre. 

Az örökséget életre kell kelteni 

- fogalmazott.


Paulin 2017-ben már átsétált egyszer a Szajna fölött kötélen az örökség napján.