Hajmeresztő mutatvány, kötélen sétált át a Szajna fölött egy artista - videó

heritage Horizontal
French highliner Nathan Paulin performs, for the second time, on a 70-metre-high slackline spanning 670 metres between the Eiffel Tower and the Theatre National de Chaillot, as part of the 38th European Heritage Days and the launch of the Cultural Olympiad in Paris, on September 19, 2021. - From the first floor of the Eiffel Tower to the Theatre National de Chaillot, the performance is the longest highline crossing in an urban environment. (Photo by Sameer Al-DOUMY / AFP)
Vágólapra másolva!
Nathan Paulin a hetvenméteres magasságban kifeszített kötélen 600 métert tett meg a francia kulturális örökség napja alkalmából szombaton. A mutatványt a folyó két partján ámuló, többezres tömeg követte figyelemmel - számolt be róla a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A 27 éves artista biztonsági hevederrel rögzítve lassan, mezítláb haladt az Eiffel-torony és a Chaillot színház között a folyón át kifeszített kötélen. Út közben tartott néhány szünetet, amikor a kötélen ülve vagy fekve megállt.

- mesélte, miután befejezte a mutatványt.

Nathan Paulin szeptember 18-án Forrás: Only France via AFP/Jean-Francois ROLLINGER / ONLYFRANCE.FR/Jean-Franaois Rollinger

Paulin, aki számos világrekordot beállított már, azért választotta a francia kulturális örökség napját, mert ilyenkor számos olyan épületet és emlékművet is megnézhet a közönség, amely egyébként zárva van a látogatók előtt.

Nathan Paulin Forrás: AFP/Sameer Al-Doumy

Az artista elmondta, hogy egyfelől valami szépet akart bemutatni és megosztani a nézőkkel, másfelől új perspektívából akarta ráirányítani a figyelmet a kulturális örökségre.

- fogalmazott.


Paulin 2017-ben már átsétált egyszer a Szajna fölött kötélen az örökség napján.