Kong az ürességtől a Corvin mozi, de nem akarják rendesen vetíteni az év legjobban várt magyar filmjét

Vágólapra másolva!
Magyarázkodni kezdett a Budapest Film vezetője, hogy miért nem akarják vetíteni normálisan az év legjobban várt magyar filmjét, az őszödi beszédről szóló Elk.rtuk című filmet. Kálomista Gábor producer korábban az Origónak is beszélt arról, hogy milyen sokan próbálnak ártani a filmnek. A Budapest Film nem úgynevezett művészfilmekre szakosodott mozija, a Corvin - a nyitvatartásának megfelelően - legalább négyszer vetíthetné az Elk.rtukat minden nap, azonban legfeljebb egy előadást ígérnek. Az okot nem olyan nehéz kitalálni: Karácsony Gergelyék fennhatósága alá tartozik a Budapest Film és így a Corvin mozi. Az Origó megnézte, vajon milyen kihasználtsággal megy a Corvin mozi, lehet-e a hihetetlenül gazdag és sikeres filmkínálat az oka, hogy nem fér be az év magyar filmje?
Vágólapra másolva!

A válasz röviden: szánalmas.

Szánalmas a Corvin mozi kihasználtsága és szánalmas a magyarázkodás, a Karácsony-Gyurcsány-világnak való megfelelési kényszer.

Túl azon, hogy a délutáni előadások kongtak ma is az ürességtől a Corvinban, megnéztük, hogy állnak az elővételek, mennyien kíváncsiak a következő, esti előadásra.

Cikkünk megjelenésekor így áll a helyzet:

Az Eleven kór című amerikai horrorra pontosan nulla darab jegyet adtak el és éppen ennyi jegyet foglaltak le. Nullát.

A Miután elbuktunk című amerikai (talán romantikus) filmre szintén nulla darab jegyet adtak el és szintén nulla darab jegyet foglaltak le.

A Free Guy - ami egy 13 soros, tehát nagyobb teremben megy - 4, azaz négy darab lefoglalt jeggyel büszkélkedhet.

A Shang-Chi című amerikai kalandfilm a Corvin mozi látogatottságát ismerve valóságos sikerfilm. A 17 soros, nagyjából 400 férőhelyes nagyteremben legalább 7 darab nézőre van reményük! Igaz, ebből ketten egyelőre csak lefoglalták helyüket.

Tehát ez az a mozi, a Corvin, amelyik nem valósággal ráugrik az év magyar filmjére, hanem vicceskedik, magyarázkodik (nem Karácsony Gergely miatt nem vetítik kellő kópiával, nagyjából ezt mondja az Indexnek a Budapest Film vezetője - ezt egyébként senki sem állította: nyilván nem a zavartan hebegő Karácsonytól félnek, hanem főnökétől, Gyurcsány Ferenctől).

Természetesen a Budapest Film (vagy éppen a Cinema City) meglehetősen átlátszó ügyeskedéseitől függetlenül el fog jutni a nézők százezreihez az Elk.rtuk.