Megtalálták a több hete eltűnt amerikai blogger holttestét, barátja szökésben van

Vágólapra másolva!
A rendőrség és az FBI ügynökei egy wyomingi nemzeti parkban kutatva találtak egy holttestet, amely valószínűleg az eltűnt Gabby Petito, az a 22 éves nő, akinek furcsa körülmények között való eltűnése és vele utazó barátja nem szokványos viselkedése hetek óta lázban tartotta az Egyesült Államokat.
Vágólapra másolva!

A holttestet vasárnap fedezték fel a Bridger-Teton Nemzeti Park egy távoli szegletében, a Spread Creek Dispersed Campground közelében - közölte Charles Jones, az FBI szóvivője.

A maradványok hivatalos azonosítása még nem történt meg, és a halál okát sem állapították meg.

Petito családtagjai szeptember 11-én jelentették Petito eltűnését, 10 nappal azután, hogy 23 éves barátja, Brian Laundrie nélküle tért haza egy több hónapos országjáró körútról.

A hely, ahol a holttestet megtalálták, nem messze volt attól a helytől, ahol két másik utazó blogger augusztus 27-én este, két nappal azután, hogy Petito utoljára kapcsolatba lépett a családjával, lefilmezte a pár látszólag elhagyott furgonját egy földúton, Spread Creek közelében.

- mondta Jones egy sajtótájékoztatón.

A nő barátját gyanúsítottként nevezték meg az ügyben, de nem látták azóta, hogy múlt kedden elhagyta családi otthonát a floridai North Portban.

Eltűnése előtt Laundrie nem volt hajlandó beszélni a nyomozókkal, és ügyvédet fogadott.

Jelenleg is nagy erőkkel próbálják felkutatni az eltűnt férfit, de egyelőre nem akadtak a nyomára.

A nyomozásban az FBI is aktívan részt vesz, Laundrie házát is átkutatták.

Petito és barátja vitái néha tettlegességig fajultak

A múlt héten a Utah állambeli Moab rendőrsége közzétette a testkamerás felvételeket arról az augusztus 12-i találkozásról, amelyet két rendőrük a párral folytatott egy közúti ellenőrzés során.

A videón Petito zokogva mesélte el a Laundrie-vel való veszekedést, amely szerinte időnként tettlegességig fajult.

Az egyik helyszínen intézkedő rendőr nyilatkozott a Brian Laundrie és Gabby Petito közötti családon belüli incidensre reagálva, elmondása szerint figyelmeztette a nőt, hogy a Laundrie-vel való kapcsolata "toxikusnak" tűnik - írta meg Nypost.

A kapcsolatuk viharosságát jól leírja, hogy a rendőrségi jelentés szerint viszont Petito egy ponton megütötte a férfit, ekkor az azt mondta neki, hogy menjen el sétálni és nyugodjon meg.

A rendőrök nem vették őrizetbe a párt, de ragaszkodtak hozzá, hogy aznap este külön töltsék az éjszakát, Petito a furgonban, Laundrie pedig egy szállodában.

Petito eltűnését szeptember 11-én jelentette be a családja, miután a 23 éves Laundrie 10 nappal korábban nélküle tért vissza floridai otthonába.