Szijjártó Péter: A gyermekvédelem témájában a magyar kormány nem ismer kompromisszumot – videó

SZIJJÁRTÓ Péter
Székesfehérvár, 2021. augusztus 26. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Continest Technologies Zrt. gyáravató ünnepségén Székesfehérváron 2021. augusztus 26-án. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
New Yorkban, az ENSZ közgyűlésén vesz részt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Emellett külföldi külügyminiszterekkel tárgyal, továbbá interjút adott a baloldali CNN Quest Means Business című műsorának, ahol most is lesöpörte a baloldali média hamis vádjait.
Vágólapra másolva!

– címmel tette ki Szijjártó Péter Facebook-oldalára a legújabb, vele készült CNN-interjút, amelyet a Mandiner szemlézett.

A beszélgetés legnagyobb részében a gyermekvédelmi törvénycsomaggal kapcsolatban kérdezte a külügyminisztert Richard Quest.

„Miniszter úr, ön ugyanolyan jól tudja, mint én, hogy meleg vagyok. Így rám is vonatkozik ez a törvény? Ön engem pedofilnak tart?" – próbált provokálni Quest, de természetesen ezzel nem ért célt, hiszen a magyar törvény nem a homoszexuálisok ellen szól.

- mondta a külügyminiszter.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a jogszabály két részből áll: az egyik rész a pedofíliával összefüggésben elkövetett bűncselekmények szigorú szankcionálásáról szól, a másik pedig szavatolja, hogy a gyermekek szexuális orientációjával kapcsolatos nevelése kizárólagosan a szülők joga.

A külügyminiszter kiemelte, Magyarországon 18 éves kor felett mindenki azt csinál, amit akar, ahhoz az államnak semmi köze.

– hangsúlyozta.

Elmondta, ezért is tartja bosszantónak, hogy „LMBTQ-ellenes törvénynek" hívják egyesek a jogszabályt, egyben

szégyennek nevezte azt is, ahogyan Ursula von der Leyen bizottsági elnök beszélt a magyar jogalkotásról a törvénycsomaggal kapcsolatban.

Szijjártó Péter külön kihangsúlyozta:

Richard Quest végezetül megkérdezte azt is, hogy a kormányban aggódnak-e amiatt, hogy elveszíthetik a választásokat?

– hangzott a válasz.

A teljes interjú alább hallgatható meg: