Az FBI megerősítette, hogy a vasárnap egy wyomingi nemzeti parkban talált holttest az eltűnt Gabby Petitóhoz tartozik - írta meg a BBC.

A halottkém szerint a nő halála emberölés volt, de arról egyenlőre nem osztottak meg információt hogy hogyan halt meg.

A boncolásról nem közöltek részleteket.

Teton megye halottkémje, Dr. Brent Blue megerősítette, hogy a maradványok Gabrielle Petitóhoz tartoznak. A halottkém szerint a nő gyilkosság áldozata lett - tweetelte az FBI denveri irodája.

Az FBI és több bűnüldöző társhatóság valamint a helyi vadvédelmi szolgálat, a nemzeti park munkatársai további bizonyítékok után kutatnak Gabrielle Petito holttestének megtalálása helyén, a Bridger-Teton Nemzeti Parkban. 

 A rendőrség jelenleg is keresi Petito szökésben lévő barátját

A rendőrség jelenleg is keresi Brian Laundrie-t, Petito barátját, aki múlt hét kedd óta tartózkodik ismeretlen helyen. Egy ideig elérhető volt a rendőrség számára, majd ügyvédet fogadott és elhagyta a North Porth-ban lévő családi otthonát.

Őt az ügy gyanúsítottjának tekintik, de nem vádolták meg még semmilyen bűncselekménnyel.

Hétfőn a nyomozók átkutatták a Laundrie család házát. Az ügynököket ezután látták, amint több dobozt kivittek a házból, és elvontattak egy ezüstszínű Ford Mustangot.

Friss információ, hogy ma reggel lehetséges, hogy a floridai Bakerben vette filmre a férfit egy biztonsági kamera, a felvétel szerint él és folyamatosan mozgásban van a hatóságok elől, ezek szerint menekülő férfi.

 A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy a Laundrie van a felvételen.

A rendőrség emellett több száz, Laundrie-val kapcsolatos bejelentést vizsgál.

 A család ügyvédje viszont lemondta a sajtótájékoztatót, amelyet kedden 13 órakor tartott volna. A döntést az FBI-al való beszélgetés után hozta meg tegnap este.

A rendőrség a lakosság segítségét is kérte a férfi felkutatásában.