Egy pedofil erőszaktevő és egy feleségét fojtogató afgán migránst állítottak elő Amerikában

Afganisztán, afgán korrupció, hogyan szórták el a segélymilliárdokat Afganisztánban, kecske, dubai villák, repülőtér, 2021
Afghans gather on a roadside near the military part of the airport in Kabul on August 20, 2021, hoping to flee from the country after the Taliban's military takeover of Afghanistan. (Photo by Wakil KOHSAR / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban két afgán migránst állítottak elő súlyos büntettek gyanújával, amelyek között gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszak és annak kísérlete, valamint családon belüli erőszak is tartoznak.
Vágólapra másolva!

Bahrullah Noorit, a 20 éves afgán migránst a tálibok hatalomátvétele előtt menekítették ki az országból az amerikaiak, most pedig azzal vádolják, hogy egy alkalommal erőszakkal próbált rávenni egy kiskorút szexuális aktusra, három esetben pedig nemi erőszakot követett el. Noori minden áldozata 16 évnél fiatalabb volt.

Egy másik afgán migránst, a 32 éves Mohammad Haroon Imaadot azzal vádolják a hatóságok, hogy többször is bántalmazta feleségét.

Mindkét afgán a Wisconsin-i Fort McCoy támaszponton voltak elszállásolva, a szövetségi eljárás elindítása után viszont őrizetbe kerültek. Noori a vádak alapján legalább 30 év letöltendő börtönbüntetésre számíthat, de akár életfogytiglanit is kaphat.

Illusztráció Forrás: AFP/Wakil Kohsar

A Fox News értesülései szerint a másik vádlott, Mohammad Haroon Imaad 10 év letöltendő börtönbüntetést kaphat. A lap kiemeli, hogy Fort McCoy-ban 12500 afgán migráns van elszállásolva, akiket Joe Biden elhibázott afganisztáni evakuálását követően menekítettek ki az országból.