Az Egyesült Államokban két afgán migránst állítottak elő súlyos büntettek gyanújával, amelyek között gyermekek ellen elkövetett szexuális erőszak és annak kísérlete, valamint családon belüli erőszak is tartoznak.

Bahrullah Noorit, a 20 éves afgán migránst a tálibok hatalomátvétele előtt menekítették ki az országból az amerikaiak, most pedig azzal vádolják, hogy egy alkalommal erőszakkal próbált rávenni egy kiskorút szexuális aktusra, három esetben pedig nemi erőszakot követett el. Noori minden áldozata 16 évnél fiatalabb volt.

Egy másik afgán migránst, a 32 éves Mohammad Haroon Imaadot azzal vádolják a hatóságok, hogy többször is bántalmazta feleségét.

Mindkét afgán a Wisconsin-i Fort McCoy támaszponton voltak elszállásolva, a szövetségi eljárás elindítása után viszont őrizetbe kerültek. Noori a vádak alapján legalább 30 év letöltendő börtönbüntetésre számíthat, de akár életfogytiglanit is kaphat.

IllusztrációForrás: AFP/Wakil Kohsar

A Fox News értesülései szerint a másik vádlott, Mohammad Haroon Imaad 10 év letöltendő börtönbüntetést kaphat. A lap kiemeli, hogy Fort McCoy-ban 12500 afgán migráns van elszállásolva, akiket Joe Biden elhibázott afganisztáni evakuálását követően menekítettek ki az országból.