Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap az ENSZ közgyűlésén vett részt New Yorkban, ma pedig Jared Kushnerrel, Donald Trump korábbi elnök tanácsadójával és vejével találkozott - közölte Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter közölte:

Trump elnök alatt történelmi csúcspontjukra értek a magyar-amerikai politikai kapcsolatok. Az együttműködés mellett barátságok is épültek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Jared KushnerForrás: Király Márton Kkm

 Jared Kushnerrel, a korábbi elnök vejével és tanácsadójával is hamar barátságot kötöttünk, és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy Jarednek az egész világ hálás lehet, hiszen hosszú évtizedek reménytelenségét követően neki köszönhetően indultak el a megbékélés irányába mutató folyamatok a Közel-Keleten

-hangsúlyozta a miniszter.

Szijjártó Péter kiemelte: Az Ábrahám-megállapodások megteremtették a kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatok létrehozását Izrael és az arab országok között.

Kihasználva a New York-i tartózkodást, sort kerítettünk egy találkozóra - zárta bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.