Több lányt is megerőszakolt egy fiú, köztük egy iskolatársát is - fotó

Vágólapra másolva!
Ránézésre senki nem gondolná, de az ártatlan külsejű Peter Muir valójábai igazi szexragadozó: a most 23 éves férfi tizenéves kora óta több lányt is megerőszakolt. Ám ez csak azután derült ki, hogy egyik áldozata olyan mértékű lelki traumát szenvedett a támadás során, hogy kis híján öngyilkos lett. A lány végül elment egy pszichológushoz, aki azt javasolta neki, hogy azonnal vegye fel a kapcsolatot a rendőrökkel - írja a DailyStar.
Vágólapra másolva!

A vádak szerint

a 23 éves, skót Peter Muir két fiatal lányt is megerőszakolt, egy harmadikkal pedig illegális szexuális viszonya volt. A férfi öt év börtönt kapott,

amelyből két év letelte után szabadulhat leghamarabb.

Forrás: Daily Record

A férfi letartóztatását még decemberben rendelte le az edinburghi bíróság, de a neve csak most, a nyomozás befejezésével kerülhetett nyilvánosságra.

A férfi egyik áldozata, egykori barátja, akit korábban álmában megerőszakolt, nyíltan vallott ellene a bíróságon.

A lány elmondta, hogy még tizenéves korukban, az iskolában ismerkedtek meg, majd

2016-ban egy júniusi napon a fiú áthívta magához, majd álmában rátámadt. A lány ekkor még csak 16 éves volt, és annyira megviselte az eset, hogy megpróbált véget vetni az életének.

A névtelenül nyilatkozó, most 22 éves nő

csak évekkel később érzett elég erőt, és bátorságot magában, hogy beszéljen egy psztichiáterrel az esetről, aki biztatta, hogy sürgősen jelentse az ügyet a rendőrségen. A lány attól tart, hogy a férfinak több áldozata is volt az eddig beismerteken kívül, ezért minden sorostársát arra bátorítja, hogy vegyenek példát róla, és tegyenek bejelentést a rendőrségen.

A fiatal nő hátborzongató részleteket árult el a támadás körülményeiről:

"Aznap iskolába kellett volna mennem, de kihagytam, mert áthívott magához focimeccset nézni. Ő ivott némi alkoholt is, én viszont nem, ennek ellenére hirtelen nagyon fáradtnak éreztem magam, és mondtam neki, hogy alszom egy kicsit a hálószobájában. Majd hirtelen arra ébredtem, hogy épp megerőszakol. Kérleltem, hogy hagyja abba, ennek ellenére tovább folytatta. Végül elengedett, és visszamentünk a földszintre, ám mivel a tanítás még nem ért véget, nem mertem hazamenni, így nála kellett maradnom".

A lány azonnal felhívta az akkori barátját, hogy értesítse az esetről, ám ő épp külföldön nyaralt, így nem tudott segíteni rajta.

"Ezután depressziós lettem, és elkezdtem egyre mélyebbre süllyedni.

Ma már tudom, hogy ő egy igazi bűnöző, aki fiatal lányokra vadászik. Ezek után még volt képe üzenni nekem, hogy találkozzunk, mire én kérdeztem tőle, hogy miért gondolja, hogy akarom őt látni, azok után, hogy megerőszakolt? Ekkor elkezdte mondogatni, hogy mennyire sajnálja, és megbánta, de amikor közöltem vele, hogy megyek a rendőrségre, könyörögni kezdett, hogy ne jelentsem fel. Ezeket az üzeneteket aztán a bíróságon is felhasználhattam ellene, mire ő azt állította, hogy csak egy csók történt köztünk, ám nyilvánvalóan senki nem hitt neki.

Ráadásul nemcsak, hogy elítélték, de egész életében a szexuális bűnözők listáján marad"

- mondta el a lány.

Az ítélet során elmondták, hogy Muir esetében továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, ugyanis hajlama van a perverz szexuális bűncselekményekre.