Egy titkos kóddal, egy patikában kért segítséget egy 17 éves olasz lány, akit kislány kora óta rendszeresen megerőszakolt a család egyik barátja. A 60 éves férfit letartóztatták.

Egy gyógyszertárban, egy titkos kód segítségével kért segítséget egy 17 éves lány, akit a család egyik barátja évek óta rendszeresen bántalmazott - írja a TényekLa Repubblica cikke alapján. A lány a patikusnak annyit mondott, szeretne kérni egy 1522-es maszkot, a gyógyszertáros pedig azonnal értette, miről van szó, és értesítette a hatóságokat. 

Elmondta az egyik barátnőjének

Mint később kiderült, a lányt 12 éves korától 17 éves koráig rendszeresen megerőszakolta a család egyik barátja a tengerparti házukban, ahol az áldozat édesanyja gyakran bízta a lányát távollétében a házaspárra. Az erőszakra akkor került sor, amikor a férfi felesége elment otthonról.

A lányt 12 éves kora óta rendszeresen megerőszakolta a család egyik barátja (illusztráció)Forrás: Thinkstock

A férfi úgy győzte meg a lányt a hallgatásról, hogy felváltva adott neki ajándékokat és megfenyegette. A tinédzser azonban mégis megosztotta a történetet az egyik barátnőjével, akivel végül együtt mentek be a gyógyszertárba, hogy segítséget kérjenek az erőszak elleni kampány szlogenjével.

A 60 éves férfit végül letartóztatták a szardíniai Oristanóban.