Már az FBI is keresi a meggyilkolt amerikai blogger, Gabriel Petito szökött barátját

laundrie petito
Vágólapra másolva!
Brian Laundrie ellen az FBI elfogatóparancsot adott ki. A férfi és barátnője, Gabriel Petito közösen indult országjáró körútra az Egyesült Államok legszebb nemzeti parkjaiba, de a lány eltűnt és barátja később nélküle tért haza, majd elszökött a hatóságok elől - írta meg a BBC.
Vágólapra másolva!

Az FBI letartóztatási parancsot adott ki Gabby Petito barátja ellen, mert a lány halálát követően "nem engedélyezett eszközöket használt".

A vádirat szerint Brian Laundrie augusztus 30. és szeptember 1. között olyan bankkártyát használt, és olyan számlákhoz fért hozzá, amelyek nem az övéi voltak.

Ez lényegében azt jelentheti, hogy a férfi valószínűleg a barátnője bankkártyáit használva próbált pénzt szerezni, kártyacsalással vádolták meg.

Az amerikai Wyoming kerületi bíróság által szerdán kiadott vádirat szerint Laundrie több mint 1000 dollárhoz (körülbelül 300 ezer forint) jutott a bankkártyás tranzakciókkal.

- mondta Michael Schneider, az FBI különleges ügynöke.

Laundrie ügyvédje, Steve Bertolino a Fox Newsnak azt mondta,

Ez azt jelenti, hogy a rendőrség továbbra sem vádolta meg hivatalosan Brian Laundrie-t, de potenciális gyanúsítottként tartják számon a barátnője meggyilkolásával kapcsolatban. Így az elfogatási parancs és a vád miatt már van okuk letartóztatni a férfit, akit eddig azért kerestek, mert szeptember 14-én ismeretlen helyre távozott családi otthonából.

Később a férfi eltűnése miatt a család tett bejelentést a rendőrségen.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a férfi felkutatására

A férfi keresése egy 24 000 hektáros természetvédelmi területre összpontosul a floridai North Portban, az otthona közelében.

A rendőrség kutyákat, drónokat és terepjárókat használ a kereséshez, amelyet a rendőrök szerint a nehéz, mocsaras terep nehezít.

A hét elején a nyomozók a Laundrie család otthonát is átkutatták. Az ügynököket látták, amint több dobozt kivittek a házból, és elvontattak egy ezüstszínű Ford Mustangot.

Az ország legszebb helyeit szerették volna körbejárni

A pár több hétig utazott, mielőtt a 23 éves Laundrie szeptember 1-jén egyedül tért haza Floridába a közös fehér furgonnal. Visszatérése után nem lépett kapcsolatba sem a rendőrséggel, sem Petito családjával.

A nő családja 10 nappal később jelentette be az eltűnését.

Később a 22 éves nő holttestét a wyomingi Grand Teton Nemzeti Parkban találták meg.

A halottkém gyilkosságnak minősítette a halálát, de nem adott tájékoztatást arról, hogy a nő hogyan halt meg.

A pár egyre gyakrabban veszekedett, a rendőrség nyilvánosságra hozott egy igazoltatás során készült felvételt, amelyen a nő és barátja látható. A rendőrséget akkor családon belüli erőszak miatt riasztották a helyszínre.