Egy hatéves gyerek az iskolában kapott mágnesekkel játszott, majd hazavitte azokat, hogy a babájának nyakláncot készítsen azokból. Sussex-i otthonában azonban néhány nap alatt 23 mágnest nyelt le, ezzel életveszélybe sodorva magát. Kiderült, hogy a lány egy TikTok-videó miatt vette a szájába a mágneseket - derül ki a Mirror cikkéből.

A kislány anyukája, Tanith osztotta meg a történetet, hogy a szülők figyeljenek oda a gyerekeikre, mert egy TikTok-videó miatt életveszélyes helyzetbe kerülhetnek.

A lány az iskolából hazahozott mágnesekkel játszott, nyakláncot akar készíteni belőle a babájának, majd egy poszt miatt a szájába vette azokat.  A videó szerint nyelvpiercingeket lehet így utánozni. 

Rövid idő alatt 23 mágnest nyelt le a lány, aki szerencsére még időben kórházba került.

Miután átnézték a gyerek szobáját, még több mágnest találtak ott. A kislány elmondta édesanyjának, hogy a mágnesek jól érezték magukat a szájában.

A gyerek anyukájának azt mondta, hogy jó volt a mágnesekkel a szájában játszani, de lenyelte őket. 
A mágnesek olyan erősek voltak, hogy összetapadtak a gyerek beleiben, miután lenyelte őket.  A kislánynak először szeptember 12-én kezdett fájni a gyomra, majd két napig hányt, mielőtt elvitték volna a háziorvoshoz. Azonban a helyzet ezután sem javult, így végül kórházba szállították, ahol vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála.

Amikor a sebészek megkezdték a vakbél-eltávolító műtétet, mágnessorozatot találtak a bélében. A műtétet végző Costa Healy gyermeksebész szerint  a mágnesek életveszélyes sérüléseket okozhatnak, bele is lehet halni. 
"Általában sikerül időben megmenteni a gyerekeket, de ha szülő lennék, az ilyen típusú mágneseket eltávolítanám a házból" - mondta a sebész.

A lányt múlt hétfőn kiengedték, és most otthon lábadozik.

"Nagy műtéten esett át, és ez megterhelő számára, egy körülbelül 10 cm hosszú heg van rajta" - mondta édesanyja.