Már a nagynevű orvosi hetilap, a The Lancet is behódolt az LMBTQ-lobbinak

Transgender,Pride,Flag,Pattern,On,The,Fabric,Texture,,vintage,Style homosexuality,symbol,flag,color,correct,graphical,icon,sign,yell, transz, gender, transzneműek, transznemű
transzneműek zászlaja
Vágólapra másolva!
A híres brit orvosi hetilap, a The Lancet szeptember 25-i számának borítóján egy idézet olvasható mely szerint "a vaginával rendelkező testek anatómiája és élettana nem kapott elég figyelmet". A hetilap címlapja óriási felháborodást váltott ki amellyel valójában a transzneműeket vaginával rendelkező és menstruáló emberek sorába emeli a szaklap - írja az RT. 
Vágólapra másolva!

A nagynevű brit orvosi hetilap, a The Lancet szeptember 25-i számának borítóján egy idézet olvasható.

Az idézet után a magazin kiadója heves támadások kereszttüzébe került, a hetilapot a nők tárgyiasításával és a női nem valamint a női identitás elmosásával vádolták a női olvasók.

"Történelmi tény, hogy az idők során a vaginával rendelkező testek anatómiája és élettana nem kapott elég figyelmet" Forrás: Twitter

Miközben Richard Horton főszerkesztő szeptember 27-én nyilvánosan kért bocsánatot a félreérthető idézet miatt, és biztosította a megbántott olvasókat a vádakban megfogalmazott szándékok ellenkezőjéről, újabb támadásokat zúdított magára a bocsánatkérésben leírt okfejtésével.

Horton ugyanis ezt írta a nőknek adott válaszában:

A Twitter női közönsége azonban nem vette meg a főszerkesztő bocsánatkérését: „Ezzel a bocsánatkéréssel csak gyáván még nagyobb bajba sodorja magát", „Nem megbántva éreztük magunkat az idézet láttán, hanem dühösek vagyunk azért, ahogy Ön megsemmisíti a női nemet."

- írta ez utóbbi megjegyzést Joan Smith újságíró.

A kérdésben a brit Lordok Házának egyik képviselőnője, Jacqueline Foster is megszólalt: