Irodaépületre zuhant egy kisrepülőgép vasárnap a Milánó melletti San Donato Milanese településen, a fedélzeten lévő nyolc ember életét vesztette.

A Pilatus PC-12 típusú kisrepülőgép a milánói Linate repülőtérről indult a szardíniai Olbiába. Szemtanúk beszámolói szerint a kisgép motorja kigyulladt. A román pilóta vezette gép a startot követő tizenegy perccel egy irodaépületre zuhant, amely szintén lángra kapott.

A gép a startot követő tizenegy perccel egy irodaépületre zuhantForrás: MTI/EPA-ANSA/Andrea Fasani

Hírügynökségek szerint a pilóta, és egyben a gép tulajdonosa a román-német kettős állampolgár Dan Petrescu volt, aki Románia leggazdagabb vállalkozói közé tartozik.

A repülőgépen utazott a 68 éves ingatlanmágnás 65 éves, román-francia kettős állampolgár felesége, és a pár 30 éves fia, Dan Stefan Petrescu is.

Korábbi értesülések szerint a gép utasai külföldi turisták voltak, egyes sajtójelentések szerint francia állampolgárok.

Az olasz hatóságok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy a halottak azonosítása még folyamatban van.

Az áldozatok egyike egy gyermek volt.

Autók lángolnak a repülőgép-szerencsétlenség helyszínén Milánó külvárosábanForrás: MTI/EPA-ANSA/Daniel Dal Zennaro

A kétemeletes épületben keletkezett tűz eloltására a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki. Az irodaház felújítási munkálatok miatt a baleset idején szerencsére üresen állt.

Giuseppe Sala milánói polgármester személyesen érkezett ki a helyszínre, hogy összehangolja a mentési munkálatokat. Az olasz légi közlekedési hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

A tűzoltóság nagy erőkkel vonult kiForrás: MTI/EPA-ANSA/Daniel Dal Zennaro