A világhírű esszéíró egy kampányrendezvényen azt mondta, hogy Magyarország sikerét látva Franciaország igen sokat tehet - írja a Mandiner.

Éric Zemmour író, publicista, a francia elnökválasztás egyik várható indulója Lille-ben a nagy számban jelenlévő Republikánus Párt szavazóit szólította meg – írja a Valeurs Actuelles. 

Éric Zemmour világhírű esszéíró, politikai újságíró, francia elnökjelöltForrás: AFP/Emmanuel Dunand

Az Európai Unióval kapcsolatban a Nemzeti Tömörüléssel szemben kerülte a radikális elképzeléseket. Azt akarja, hogy a francia gazdaság nyerje vissza autonómiáját Brüsszellel szemben, de nem tervezi elhagyni sem az eurózónát, sem az európai szerződéseket.

A téma kapcsán a magyar példát emlegette, elmondva, hogy ma még nem hagyhatjuk el az európai kereteket. Orbán Viktorhoz hasonlóan mi is figyelmen kívül hagyjuk az Európai Bizottság utasításait. Amikor látom, hogy egy ilyen kis ország, mint Magyarország, sikeres, Franciaország igen sokat tehet. Brüsszel rendszeresen megfenyegeti Budapestet, hogy nem ad nekik támogatást. Franciaországban az az előnyünk, hogy többet fizetünk, mint amennyit az Európai Uniótól kapunk. Nem lehet minket nyomás alá helyezni"  – fogalmazott a lap szerint Zemmour.