Soros György 500 ezer dollárral támogatja a rendőrség leépítését célzó csoportot

Pictures of the Year: The Black Lives Matter movement
New York, Brooklyn városrészében égő rendőrautó 2020 május 30-án.
Vágólapra másolva!
A baloldali Demokrata Párthoz közel álló milliárdos tőkespekuláns nagyon jól tudja befolyásolni a választásokat. Soros György legújabb vállalkozása az ugyanis, hogy a Texas állambeli Austin város rendőrségének megpróbálja megakadályozni a Black Lives Matter mozgalom következtében leépített állományának a visszaépítését – írja a konzervatív The Federalist. Ismert: 2020-ban George Floyd halálát követően óriási tüntetéshullám rázta meg az Egyesült Államokat. A tüntetések miatt brutálisan megerősödött Black Lives Matter mozgalom fő követelései között szerepelt az, hogy országszerte a rendvédelemre szánt forrásokat vonják meg a rendőrségektől, és csoportosítják át azokat más városi hivatalokba. A demokrata vezetésű texasi Austin más demokrata vezetésű városokhoz hasonlóan engedett a radikális követeléseknek, csakhogy a leépítések következtében idén már 200 százalékosan emelkedett a város területén elkövetett gyilkosságok száma. A városi tanács szeretné visszaépíteni a rendőri egységeket, azonban Soros György egy olyan politikai bizottságot támogatott 500 ezer dollárral, amely ellenzi azt a javaslatot, hogy Austin városa több rendőrt alkalmazzon.
Vágólapra másolva!

Nyilvános pénzügyi beszámolók szerint Soros György amerikai milliárdos tőkespekuláns egy olyan politikai akcióbizottságot (PAC) támogatott szeptember 27-én 500 000 dollárral, amely ellenzi azt a javaslatot, hogy Austin városa több rendőrt alkalmazzon.

Soros György baloldali milliárdos Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A rendőrség bővítéséről szóló javaslatot november 2-ra tűzték szavazásra, ami arra kötelezné az austini rendőrkapitányságot, hogy további több száz rendőrt alkalmazzon a Black Lives Matter mozgalom miatt leépített hiányos rendőrségi állományba. A javaslat értelmében legalább két rendőrnek kellene jutnia ezer lakosra, és további 40 óra rendészeti képzést kellene kapnia az összes rendőrnek.

Mackenzie Kelly városi tanácsos felháborodásának adott hangot a Fox Newsnak eljuttatott közleményében azzal kapcsolatosan, hogy a városon kívüli milliárdosok bele akarnak szólni a város életébe, és harcolnak az állampolgári kezdeményezések ellen.

Tavaly George Floyd halálát követően a Black Lives Matter-zavargások egyik fő követelése volt azt, hogy Egyesült Államok-szerte vonják meg a rendőrkapitányságok finanszírozását, és az összegeket csoportosítsák át más városi hivatalokhoz. Az Austin Városi Tanács engedett a radikális baloldali követelésnek, és a város rendőrkapitányságának a költségvetését megkurtította 150 millió dollárral. 2021-ben már némileg kiegyenlítették az elvont óriási összeget, azonban a most szavazásra bocsátott javaslat még több finanszírozást biztosítana a bűnüldözés számára.

Matt Mackowiak, a Save Austin Now (Mentsd meg Austint most) nevű politikai akcióbizottság társalapítója és a javaslat támogatója szerint

2021-ben Austin városában 200 százalékkal emelkedett a gyilkosságok száma.

Austin, Texas állam fővárosa Forrás: shutterstock

A Save Austin Now adatai szerint

a városban a rendőri őrjáratok 96%-a leépítések miatt nem teljes létszámú. A megkérdezett lakosok több mint 80%-a úgy érzi, hogy a város nem biztonságos.

Mackowiak szerint ellenfeleik Texas államon kívülről érkező masszív finanszírozása azt mutatja, hogy mindennél nagyobb a tét, hogy visszaállítsák a város közbiztonságát.

A betörések, rablások, nemi erőszakok és más bűncselekmények száma egyre nő, és Austin rendőri állományának nincsenek meg az erőforrásai ahhoz, hogy megállítsák az elszabadult bűnözést.

A Black Lives Matter-zavargásokon felgyújtott rendőrautó 2020 nyarán New Yorkban Forrás: REUTERS/Jeenah Moon

A The Federalist cikke szerint Soros György - akinek a kényelmes New York állambeli hamptonsi birtokai nagyon jól védettek-

több tízmillió dollárt költött országszerte a helyi választások befolyásolására.

Számos olyan ügyész megválasztását támogatta, akik egész egyszerűen a törvényeket semmibe sem veszik. A becslések szerint 8,6 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező baloldali tőkespekuláns évek óta támogatja a Black Lives Mattert és egyéb más radikális baloldali szervezeteket.