Transznemű orvosok bírálják a gyermekek nemváltását, a baloldali New York Times ezt nem hajlandó közölni

Transgender,Pride,Flag,Pattern,On,The,Fabric,Texture,,vintage,Style homosexuality,symbol,flag,color,correct,graphical,icon,sign,yell, transz, gender, transzneműek, transznemű
transzneműek zászlaja
Vágólapra másolva!
Két transznemű és a nemváltoztatással foglalkozó amerikai orvos kritizálta a gyermekek nemváltását, és azon klinikákat, ahol ilyen beavatkozásokat végeznek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A baloldali, Demokrata Párthoz húzó The New York Times a témában megjelent kritikát pedig nem volt hajlandó leközölni, ez az eltérő vélemények cenzúrázásának minősíthető.
Vágólapra másolva!

Több orvos és szakértő is élesen bírálni kezdte a gyermekeket is kezelő nemváltoztató klinikákat, amiért nem bánnak elég körültekintően a gyermekekkel. Dr. Marci Bowers, világhírű vaginoplasztikai szakember és Erica Anderson, a Kaliforniai Egyetem gyermek- és serdülő, nemi klinikájának pszichológusa is megszólalt a gyermekek nemváltoztatásával és a pubertásgátlókkal kapcsolatban a Common Sense with Bari Weiss blognak.

A transzneműek zászlaja Forrás: Shutterstock

Mindkét doktor(nő) transznemű, és igazgatósági tagja a World Professional Association for Transgender Health (WPATH) transzszexuálisokkal foglalkozó szakmai szövetségnek, amely világszerte ajánlásokat fogalmaz meg a transzszexuálisok orvosi ellátásával és a nemi diszfória megértésével, illetve kezelésével kapcsolatban.

Erica Anderson elmondta, hogy társszerzőként írt egy cikket a The New York Timesnak, amiben egy figyelmeztetést fogalmazott meg, miszerint sok, a transzneműséggel és a nemváltással foglalkozó egészségügyi szolgáltató meggondolatlanul bánik a gyermekekkel.

Azonban ezt a cikket a baloldali, Demokrata Párthoz húzó The New York Times nem volt hajlandó leközölni, mivel állításuk szerint a téma jelenleg nem tartozik a prioritások közé.

A két orvos

a pubertásgátló gyógyszerekkel és a nemváltással kapcsolatban is kifejezte aggodalmát,

illetve megkérdőjelezték a WPATH által meghatározott jelenlegi egészségügyi irányelveket.

A WPATH például azt javasolja, hogy a nemi diszfóriával küzdő gyermek esetében már a pubertás korai szakaszában el kell kezdeni a gyógyszeres kezelést, mivel ezeket a beavatkozásokat a szervezet 2012 óta teljesen visszafordítható beavatkozásként tartja számon.

Erica Anderson azonban a pubertásgátlók visszafordíthatóságával kapcsolatban kijelentette:

Arra a kérdésre pedig, hogy a pubertás korai szakaszában lévő gyermekeket pubertásblokkolókkal kell-e kezelni, az elismert orvos azt mondta, hogy

Hasonlóan vélekedik Dr. Marci Bowers is, aki szerint

az ilyen túlkapásokra hajlamos az orvostudomány.

"Ez jellemző az orvostudományra. Cikázunk, cikázunk, és bizonyos esetekben túl messzire megyünk. Azt hiszem, hogy naivitás volt a gyermekandrológusok részéről, hogy a pubertásgátlók minél korábbi használatát szorgalmazták, és azt gondolták, hogy miután ez a varázslat megtörténik, a sebészek már bármit megtehetnek" – mondta.

Bowers szerint

a WPATH nem nyitott az olyan szakértők véleményére, akik aggódnak a pubertásgátlók hosszú távú kockázatai miatt és a sebészeti beavatkozásokkal kapcsolatban.

"A szervezetben határozottan vannak olyan emberek, akik megpróbálják figyelmen kívül hagyni azon szakértők véleményét, akik nem a fősodorral megegyezően haladnak. Sokan pedig úgy akarják alakítani a szervezetet, hogy ne legyen platformja az ellenvéleményeknek a nemváltoztatással és a transzneműséggel kapcsolatban" – tette hozzá.