Egy autó fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy Dan Petrescu kisrepülőgépe egy irodaépületbe csapódott vasárnap Milánónál. A fedélzeten nyolcan utaztak, köztük a milliárdos felesége és fia is, a balesetben mindenki meghalt.

Előkerült egy felvétel arról, ahogy egy kisrepülőgép egy irodaépületre zuhant vasárnap a Milánó melletti San Donato Milanese településen. A The Sun cikke szerint a videót egy a közeli autópályán közlekedő autó fedélzeti kamerája rögzítette. 

A felkavaró felvételen látható, ahogy a kisrepülő szinte függőlegesen zuhanva az épületbe csapódik,  majd az ütközést követően hatalmas lángok csapnak fel. 

Románia egyik leggazdagabb embere volt

A Pilatus PC-12 típusú kisrepülőgép a milánói Linate repülőtérről indult a szardíniai Olbiába vasárnap délelőtt, és körülbelül 200 kilométer per órás sebességgel haladt, amikor a felszállást követően 11 perccel az épületbe csapódott. Szemtanúk beszámolói szerint a kisgép motorja kigyulladt. 

A fedélzeten lévő nyolc ember, köztük egy kisgyerek is meghalt a balesetben.

Tűzoltók dolgoznak a repülőgép-szerencsétlenség helyszínén Milánó külvárosában október 3-ánForrás: MTI/EPA-ANSA/Daniel Dal Zennaro

A pilóta és egyben a gép tulajdonosa a román-német kettős állampolgár Dan Petrescu volt, aki Románia leggazdagabb vállalkozói közé tartozik. A repülőgépen utazott a 68 éves ingatlanmágnás 65 éves, román-francia kettős állampolgár felesége, és a pár 30 éves fia, Dan Stefan Petrescu is.

Az irodaház felújítási munkálatok miatt a baleset idején szerencsére üresen állt.