Az áldozatok tiszta etanolt ittak. Volt, akinek a szervezetében a halálos mennyiség ötszörösét mutatták ki. A hatáságok megtalálták és lefoglalták a raktárt, ahol a hamis szeszt árulták.

A hamisított szeszesitaltól összesen harminchárman szenvedtek mérgezést Oroszországban, az Ural hegységtől délre fekvő Orenburg megyében.

Az alkoholmérgezés ügyében felállított operatív törzs ülésén Tatyjana Szavina, a régió egészségügyi minisztere kijelentette, hogy az áldozatok vérében tiszta etanolt találtak. Egyes esetekben a mérgező anyag koncentrációja az áldozatok szervezetében 3-5-szörösen meghaladta a halálos adagot.
Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) az alkoholmérgezéssel kapcsolatban három gyanúsítottat egy 29 és egy 60 éves férfit, valamint egy 47 éves nőt őrizetbe vett. A hatóság Orszk városában megtalálta a raktárt, amelyből a hamisított alkoholt forgalmazták, ahol 1279 darab félliteres, zárjegy nélküli, különböző módon felcímkézett, üveg- és műanyagpalackokba töltött alkohol tartalmú terméket foglalt le.
Ugyanebben a városban megtalálták a hamisított terméket gyártó és palackozó műhelyt is, benne háromezer üres műanyagpalackkal.

Címlapi képünk illusztráció.