Macskája miatt tört be egy állatmenhelyre és fenyegette meg az ott lévő alkalmazattot egy volt ausztrál katona - írja a Daily Star.

Januárban a 45 éves Tony Wittman felhívott egy állatmenhelyet Melbourne-ben, mert eltűnt a macskája. Ott azt mondták neki, hogy náluk van a macska, de mivel már lassan zárnak, ezért csak másnap reggel tud értemenni.

A férfi viszont türelmetlen volt, és a saját kezébe vette az irányítást: az egykori katona felvette a SWAT-egyenruháját, és egy játékfegyverrel a kezében elment a menhelyre. Az ott lévő alkalmazottat is megfenyegette, hogy ne próbálkozzon semmivel, különben lelövi.

A nőt megkötözte, miközben azt kérdezte tőle, hogy hol vannak a macskák, majd elmenekült. A nő később értesítette a főnökét és a hatóságokat, akiknek ez egész jelenetet meg tudták mutatni a biztonsági kamera felvételein keresztül.

Érdekes módon Wittman másnap reggel visszament a macskájáért, és még aznap elfogták a rendőrök is, akiknek minden bevallott. Azt mondta, hogy PTSD-től szenved a katonai múltja miatt, és nagyon szereti a macskáját, és nagy szüksége van rá.

Az ügyvédeinek sikerült megegyezniük az ügyészekkel, így 16 helyett csak 8 pontban emelnek vádat vele szemben, köztük betörés és megtévesztés miatt. Legközelebb februárban kell bíróság elé állnia.