Az Egyesült Királyságban büntetésre számíthatnak azok a rabok, akik a transzneműeket rosszul szólítják meg

LMBTQ California
A biológiai férfiak(transznemű nők) Joe Biden elnöki rendeletének köszönhetően az áthelyezési kérelmüket maradéktalanul végrehajták így tömegesen erőszakolhatják meg a nőket a Kaliforniai börtönben.
Vágólapra másolva!
A szigetországban azok az elítéltek, akik nem a transznemű rabok által elvárt névmást használják bűncselekményt követnek el a jövőben. A helytelen névmás használata ugyanis egy külön bűncselekmény lesz és a női rabok számára plusz börtönbüntetést jelenthet – írja a The Post Millennial.
Vágólapra másolva!

Ez év júliusában az igazságügyért felelős államtitkár - miután egy bíró ítéletet hozott az erre vonatkozó ügyben – úgy kommentálta, hogy törvényes az az eljárás, miszerint a női fegyházakban transznemű (biológiai férfi) elítélteket helyeznek el, még erőszakos és szexuális bűnelkövetők esetében is.

képünk illusztráció Forrás: Riverside County Sheriff’s Department

A bíróság arra alapozta a döntését, hogy - szerintük - a transznemű rabok fizikai és mentális egészsége szempontjából jobb az, hogy, ha az általuk választott nem között töltik le a kiszabott ítéletet.

Az Egyesült Királyság börtönrendszerében ez egy nemi elismerő bizonyítvány alapján valósul meg a transzneműek áthelyezése a más nemű fogvatartottak közé. A bűncselekmény eseti jellege miatt a kiszabandó büntetést egyéni jelleggel fogják vizsgálni minden incidens esetében. Abban az esetben, hogy ha „őszinte" tévedés történt a névmásokkal kapcsolatosan akkor valószínűleg azokban az esetekben nem lesz büntetés kiszabva, a bíró esetileg mérlegelhet.

A lépés jogalapjául a 2010-es brit egyenlőségi törvény szolgál.

A magyar nyelv nem különbözteti meg a nemi identitás szerint a névmásokat, azonban az angol nyelvben, ahol ez megvalósul, ott az LMBTQ-lobbi térnyerésével egyre központibb szerepet játszik az, hogy az embereket milyen névmásokkal szólítják a közintézményekben és a magánéletben.