Nők és gyerekek szöktek meg a nigériai terrorszervezettől

boko haram terrorista szervezet
QUALITY REPEAT A screengrab taken on August 24, 2014 from a video released by the Nigerian Islamist extremist group Boko Haram and obtained by AFP shows the leader of the Nigerian Islamist extremist group Boko Haram, Abubakar Shekau (C), delivering a speech at an undisclosed location. Boko Haram's leader said he has created an Islamic caliphate in a northeast Nigeria town seized by the insurgents earlier this month. "Thanks be to Allah who gave victory to our brethren in (the town of) Gwoza and made it part of the Islamic caliphate," Abubakar Shekau said in the 52-minute video. AFP PHOTO / BOKO HARAM RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / BOKO HARAM" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENT - AFP IS NOT RESPONSIBLE FOR ANY DIGITAL ALTERATIONS TO THE PICTURE'S EDITORIAL CONTENT, DATE AND LOCATION / AFP PHOTO / BOKO HARAM / HO
Vágólapra másolva!
15 nigériai nő és gyerek szökött meg a Boko Haram terrorszervezettől - írta az ABC News. 
Vágólapra másolva!

A hat nőt és kilenc gyereket még tavaly októberben, illetve idén májusban rabolta el a Boko Haram - írta a portál. A több hónapig tartó fogság után sikerült megszökniük, majd hat napig bolyongtak az erdőben, míg a nigériai biztonsági erők megtalálták, és biztonságba helyezték őket.

A lap azt írja,

a nőket verték, kémeknek, öngyilkos merénylőknek használták őket.

A Boko Haram számos alkalommal rabolt gyerekeket az országban, a lap egy 2014-es esetet említ, amikor egy iskolából 276 lányt raboltak el, közülük több mint százat mind a mai napig nem találtak meg.

Az ENSZ Fejlsztési Programja (UNDP) a talalyi jelentésében azt írja, hogy 2013 óta több mint ezer gyermeket hurcoltak el, de a jelentésben szerepel az is, hogy a megszökött vagy szabadon engedett nőket nem mindig fogadja vissza a közössége.

A Boko Haram tagjai egy 2014-es felvételen Forrás: AFP/