Földcsuszamlásokat és áradásokat okozott a Kompasu tájfun a Fülöp-szigeteken, 11 ember meghalt, kilencen eltűntek - írta az Al Jazeera. 

A tájfun miatt több ezer embert evakuáltak a falvakból, a vihar fákat döntött ki, több településen nincs áram - írta a portál. 

A szél erőssége elérte a 100-125 km/órát.  Az északi hegyvidéki Benguet tartományban hat ember halt meg, miután házukat elsöpörte a föld, másik három ember eltűnt. Egy biztonsági őrt a Cagayan állambeli Claveriában a kikötő ellenőrzése közben sodortak el a hullámok, megfulladt - közölték a helyi katasztrófavédelem.

Menekítik a lakosokat az árvíz sújtotta területről a délnyugati Palawan szigeten fekvő Brooke's Pointban, október 12-énForrás: MTI/AP/Fülöp-szigeteki parti őrség/-

A nyugati Palawan tartományban négy ember meghalt, négy másik pedig eltűnt, miután Narra városára lecsapott a tájfun. 

Évente mintegy 20 vihar és tájfun sújtja a Fülöp-szigeteket, amelyek az úgynevezett csendes-óceáni "Tűzgyűrűn" belül fekszenek, egy olyan régióban, amelyet gyakran sújtanak földrengések és vulkánkitörések - írja az Al Jazeera. A Kompasu volt a 13. ilyen tájfun.