Gabriel Petitót megfojtották, a halottkém becslése szerint három-négy héttel a holttestének megtalálása előtt, szeptember 19-én halt meg - írta meg a The Guardian.

Brent Blue, Teton megye halottkémje kedd délutáni sajtótájékoztatóján jelentette be Petito boncolásának eredményét.

Becslése szerint három-négy héttel a holttest megtalálása előtt, szeptember 19-én halt meg.

Egyelőre nem világos, hogy a boncolás eredménye alapján további vádakat emelhetnek-e Petito barátja és útitársa, Brian Laundrie ellen, akit eltűnése ügyében keresnek, és akit továbbra sem találnak.

Blue nem volt hajlandó többet mondani a boncolásról vagy az ügyről, mondván, hogy Wyoming állam törvényei korlátozzák, hogy a halottkémek mit hozhatnak nyilvánosságra.

Az Egyesült Államok legszebb tájait látogatta végig Petito és barátja

Petito a barátjával, Brian Laundrie-val egy átalakított lakóautóval járták be az Egyesült Államok legszebb vidékeit, utazásukról videóblogot készítettek, naponta posztoltak a közösségi médiában élményeikről.

Szeptember 11-én jelentették Petito szülei az eltűnését, miután több napig nem válaszolt a hívásokra és az sms-ekre, miközben a pár az Egyesült Államok nyugati részén található parkokat látogatta meg.

Petito holttestét a Grand Teton nemzeti park határa mentén fekvő távoli északi Wyomingban, egy  kemping közelében találták meg.

Blue korábban gyilkosságnak minősítette Petito halálát, de ez idáig nem osztotta meg a nyilvánossággal a hatóság, hogy hogyan ölték meg a fiatal nőt.

Brian Laundrie továbbra is szökésben van

A férfi szeptember 14-én ismeretlen helyre távozott családi otthonából, miután egyre több kérdést vetett fel az üggyel kapcsolatos hallgatása.

A wyomingi szövetségi tisztviselők a múlt hónapban vádat emeltek Laundrie ellen bankkártya jogosulatlan használata miatt.

Állításuk szerint egy Capital One Bank-kártyát használt a férfi arra, hogy jogosulatlanul több mint 1000 dollár értékben (kb. 300 ezer forint) vegyen fel pénzt. 

A szóban forgó készpénzfelvétel Gabriel Petito eltűnésének idejében történt, de a rendőrség nem közölte, hogy kié volt a kártya.

Laundriet már az FBI is keresi, otthonát átkutatták és több személyes tárgyat is lefoglaltak tőle, jelenleg egy 24 ezer hektáros területen keresik a férfit, de az akár hónapokig is bujkálhat.

Briant továbbra sem gyanúsítottként kezelik a hatóságok.