Skóciában a világon elsőként az állami tanterv része lett az LMBTQ-ideológia, így az iskoláknak kötelező jelleggel kell oktatni az „LMBTQ-tanokat" – írja a Vasárnap.hu erről szóló összefoglalójában.

John Swinney skót miniszterelnök-helyettes és oktatásügyi államtitkár jelentette be, hogy 

Skócia lesz az első ország a világon, ahol az oktatás teljes mértékben behódolt az LMBTQ-lobbinak. 

A The National szerint a tantervreform keretében a diákoknak ezentúl tanulniuk kell az LMBTQ-identitásokról, valamint az LMBTQ-közösség történetéről. A transzneműséget népszerűsítő könyvek iskolai tananyagként fognak megjelenni, és a szexuális felvilágosító órákat pedig átszervezik, hangsúlyt helyezve a szexuális kisebbségek bemutatására. 

A gendertananyag az elképzelések szerint segítséget jelent a kiskorú diákoknak.

Nemváltoztatásra buzdítják a fiatalokat

Skóciában már 2017-ben elkezdődött az ötletelés, és a javaslatokat a skót miniszterek 2018 novemberében elfogadták, de akkora volt az ellenállás, hogy a megvalósítás 2021 szeptemberének végére csúszott. A „genderirányelveket" a skót kormányzat, valamint a Time for Inclusive Education (TIE) szervezet dolgozta ki. A 70 oldalas gyűjtemény elsősorban tanárok és gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára készült, ugyanakkor a sikeres elsajátítás érdekében a pedagógusoknak továbbképzésen kellett részt venniük. 

A tanároktól elvárják, hogy elfogadják, sőt bátorítsák a fiatalokat a nemváltoztatásra, ha pedig a diákok úgy szeretnék, új, választott identitásuk szerint kell szólítani őket, új nevükön, a megfelelő névmással. 

A The Times értesülései szerint Skóciában évente maximum 200 tanuló akar nemet váltani. 

A világon egyedülálló módon, Skóciában a gyermekek már 4 éves korukban – mindenféle hivatalos eljárás nélkül – nemet változtathatnak, szülői engedély nélkül. 

Nemváltoztatás szülői belegyezés nélkül

Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában az elmúlt időszakban döbbenetes méreteket öltött az LMBTQ-lobbi térnyerése. 

Egyre több országban népszerűsítik és teszik lehetővé a 18 év alattiak nemváltoztatását, valamint a hormongátló kezelést és a pubertásblokkolók szedését. Számos helyen elérték azt is, hogy mindezt megtehessék a kiskorúak a szüleik beleegyezése nélkül. 

Bizonyos országokban a kisgyerekek olyan életre szóló döntéseket hozhatnak – mint például a nemi identitás megváltoztatásának kérdése –, amihez még nem elég érettek. Sokszor a pedagógusok és a pszichológusok is befolyásolják őket a genderideológia jegyében. 

A szülőknek tulajdonképpen semmi beleszólásuk nincs a saját gyermekük nevelésébe. 

Több történet is rávilágít arra, hogy a szülőknek egyre kevesebb beleszólása van saját gyermekük nevelésébe. Egy Rhode Islanden élő anyuka ellen például pert indított az Egyesült Államok legnagyobb tanári szakszervezete, mert az anyuka rá mert kérdezni arra, hogy mit tanítanak az óvodában 5 éves kislányának – írja a Danube Institute. Érzékletesen szemlélteti a nemváltoztatásokkal kapcsolatos abnormalitást az a történet is, amikor egy kanadai édesapát börtönbe zártak azért, mert nem volt hajlandó a saját lányát férfiként kezelni.

Drag queenek így olvasnak fel meséket, és érzékenyítenek:

Bár a baloldal tiltakozik ellene, Magyarországon a kormány által kezdeményezett hatályos gyermekvédelmi törvény kimondja: a 18 éven aluliak szexuális felvilágosítása és nevelése kizárólag a szülők dolga és felelőssége.