A 13 éves Jeremiah Valencia pokoli kínokon ment keresztül halála előtt. A gyereket az apja és bátyja napi rendszerességgel, válogatott módszerekkel kínozta és gyötörte: sokkolóval, kalapáccsal és lándzsával támadtak rá nambéi otthonukban és kutyaketrecbe kényszerítették. A fiú anyja és lánytestvére tétlenül nézte. A család női tagjai megúszták a börtönt, a férfi viszont rács mögé került, ahol öngyilkos lett, a kisfiú bátyját is bűnösnek találták. Rá 25 év börtön várhat.

Thomas Wayne Ferguson, a gyerek apja,

hosszú időn keresztül bántotta Jeremiah-t, többek között sokkoló nyakörvet adott rá, megverte és kalapáccsal ütött a fiú kezére.

Jordan Nunez, a fiú bátyja nem állította le az apját. Sőt. Időnként csatlakozott is fivére bántalmazásához. Egy kisállathordozóba kényszerítette Jeremiah-t, amit rugdosott és dobált. A kisfiú több helyen megsérült. Szó szerint rettegett a családjától.

Halála éjszakáján Jeremiah-t minden eddiginél durvábban verték és újra belekényszerítették a kutyaládába.

A gyerek állkapcsa két helyen is eltört, egy csont átütötte az ínyét. Az ügyészség szerint a fiú sérülései úgy keletkeztek, hogy egy házi készítésű lándzsával támadták meg.

A rendőrök szinte az egész házban találtak vérfoltokat, például a tűzhely közelében, ahol a kisfiú "a büntetéseit töltötte".
A gyerek anyja, Tracy Ann Pena és húga nem bántották, de semmit nem tettek a kínzások ellen.

A bíróság bűnösnek mondta ki a család női tagjait is, de vádalku keretében szabadon távozhattak.

A kisfiú lánytestvére árulta el, hogy rendszeres volt a bántalmazás, különösen Jeremiah esetében, de az apja a család többi tagját sem kímélte:

Egyáltalán nem volt szórakoztató. Ey perc nyugalmunk nem volt, mert apu állandóan dühös és agresszív volt. Rendszeresen rajtunk, vagy a kutyákon töltötte ki a mérgét"

- mondta Jeremiah 13 éves ikerhúga.

Ferguson volt felesége hozzátette, hogy a férfi korábban úgy megverte őt terhesen, hogy elvetélt.Azután, hogy a férfit

börtönbe küldték, ott öngyilkosság lett. Jeremiah bátyját, Nunezt is bűnösnek találták, amiért 25 évre is börtönbe kerülhet, de egyelőre csak pszichiátriai vizsgálatokra kell járnia.

-írja a Ripost a a Crime Online cikke alapján.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!