Tűz ütött ki csütörtökön egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziung városban, a FOX  szerint a halálos áldozatok száma 46-ra emelkedett, a sérülteké pedig 55-re.

A korábbi hírek kilenc halottról és 44-en sérültről szóltak, de számoltak azzal, hogy nőni fog az áldozatok száma.

A tajvani ECB kábeltelevíziós hálózat videófelvételéről készült képen tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén, miután tűz ütött ki egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziung városban. A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: MTI/AP/EBC/-

Az Apple Daily című internetes újság összesítése szerint a kórházakban megerősítetették legalább tizenkét ember halálát, akit életjelek nélkül szállítottak be, illetve tíz holttestet egyenesen halottasházakba vittek a helyszínről. Egyes hírügynökségek már 25 halottról írnak.

Jobbára idős emberek laktak az épületben

Az épület helyi idő szerint hajnali három óra körül kapott lángra, és csak reggelre oltották el a tüzet. Közel 160 tűzoltó hetvennél több tűzoltókocsival több mint négy órán át harcolt a lángok ellen.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint rendkívül erős volt a tűz, az épület alsó emeletei teljesen kiégtek. A tűzoltóság korábban arról tájékoztatott, hogy átkutatják az épületet, és nem zárják ki, hogy több holttestet találnak odabent, a hetedik és tizenegyedik emelet között ugyanis - mint mondják - "tűzcsapda" keletkezett, és többen bennéghettek.

Az épület alsó emeletei teljesen kiégtekForrás: MTI/AP/EBC/-

A negyven éve épült toronyházban legalább százhúsz ember lakott, jobbára idős emberek, köztük időskori elbutulásban szenvedők. Az épület alsó emeletein boltok voltak, a felsőbb szinteken lakások.

A tűz oka egyelőre nem ismert.