A pennsylvaniai rendőrök szerint elegendő utas volt a vonaton ahhoz, hogy közös összefogással megvédjék a nőt támadójától, ennek ellenére semmit nem tettek, sőt, a legtöbben csak álltak, és higgadtan végignézték.

Az eset október 13-án, éjjel 11 körül történt Philadelphia külvárosi részén, egy ingázó vonaton. A Fiston Ngoy néven azonosított férfi leült az áldozat mellé, majd megpróbált közeledni felé, amit a nő elutasított. A férfi azonban ahelyett, hogy békén hagyta volna, egyre agresszívebben kezdte zaklatni. 

A 35 éves férfi letépte a nő ruháit, majd 8 percen keresztül zaklatta szexuálisan.

A kegyetlen támadásról egy biztonsági kamera felvételt készített.

Fishton NgoyForrás: Delaware County Jail

Annak ellenére, hogy többen szemtanúi voltak az esetnek, egyikük sem intézkedett, még a 911-et sem tárcsázták.

Szó szerint sokkot kaptam. Erre a helyzetre nincsenek szavak. Egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy több tucat ember végignézte, amit ennek a nőnek át kellett élnie, és mégsem léptek közbe, hogy segítsenek rajta"

- mondta Timothy Bernhardt rendőr.

Hozzátette, épp elegen lettek volna, hogy közös összefogással kimentsék a nőt a támadó kezei közül.

A helyi hírek szerint végül a Septa nevű közlekedési vállalat egyik munkatársa tett bejelentést a 911-en.

A rendőrök szerint a felvétel elegendő bizonyíték lehet ahhoz, hogy Ngoy ellen erőszak és bántalmazás miatt emeljenek vádat.

A rendőrök folytatják a vizsgálatokat, és próbálnak közvetlen szemtanúkat keresni. 

Az áldozatot kórházba vitték a támadás során - írja a DailyStar. A férfi azzal védekezett, hogy szerinte brutálisan megerőszakolt áldozata beleegyezett a szexbe.