A konfliktus azt követően alakult ki, hogy a férfi megkérte a láthatóan külföldi hátterű fiatalembert, hogy ne dohányozzon az alig két hónapos kisbabája mellett. Hiába kérlelték az utasok és a csecsemő édesanyja, a fiatalember ütlegelni kezdte az apukát és közben Allah nevében fenyegetőzött – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség egy lyoni forrás alapján.

Nem mindennapi erőszaknak lehettek a szemtanúi egy lyoni villamos utasai, egy láthatóan külföldi hátterű, vélhetően iszlám vallású fiatalember ugyanis, miután egy utastársa megkérte, hogy oltsa el a cigarettát a kocsiban, ahol egy két hónapos csecsemő is utazott, rátámadt a férfira és Allah nevében megfenyegette.

A felvételt az Éric Zemmour-t támogató Génération Z nevű csoport egyik tagja készítette Lyonban és tette közzé a Twitteren. A videón jól hallatszik, hogy a csecsemő édesapja és édesanyja is kéri a férfit, hogy oltsa el a cigarettáját, ám a fiatalember ettől éktelen haragra gerjedt és ütni kezdte utastársát. Hiába próbálják nyugalomra inteni, a férfi ettől csak még jobban belendül és Allah nevét említve fenyegetni kezdi az őt rendre utasító férfit. A 40 másodperces felvétel készítésének idejéről egyelőre nincs semmi információja a történtekről beszámoló Actu17.fr című hírportálnak, amint arról sem, hogy a megtámadott férfi megsérült-e és hogy tett-e feljelentést az agresszív támadó ellen.