Három ember meghalt egy helikopterbalesetben a nyugat-németországi Baden-Württemberg tartományban vasárnap.

A rendőrség szerint a négyüléses Robinson R44-es típusú helikopter vasárnap kora délután zuhant le egy erdőben Buchen város mellett, a hesseni és bajor határ közelében. Az egyelőre nem világos, hogy mi okozta a balesetet. 

A balesetből származó törmelék több száz méteren szóródott szét az erdő közepén  - mondta a helyszínen tartózkodó rendőrségi szóvivő. A halálos áldozatok kilétéről nem tudott tájékoztatást adni.

Egy erdőbe zuhant a helikopter, legalább hárman meghaltakForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow

A baleset helyszínére számos mentőegységet vezényeltek. A roncsok szerteszét hevertek a földön, voltak olyanok is, amelyek a fákba fúródtak. Egy rotorlapát maradványait lehetett felismerni a helyszínen, de más roncsokat nem lehetett azonosítani, az alkatrészek annyira szétroncsolódtak a becsapódáskor. 

Az egyik holttestet a helikopter lezuhanásának helyszínétől 50 méterre találták meg.
A mentőalakulatok az esti órákban is folytatták a munkát, bár a szóvivő szerint nem várható azonnali eredmény a vizsgálat nyomán. Mint kifejtette: "Hosszú időbe telik, amíg minden nyomot biztosítanak és elemeznek". Az illetékes légügyi hatóság szerint valószínűleg több hónapig tart majd kideríteni a baleset okait.