Brüsszel teljes gázra kapcsolt, azért zsarolják Magyarországot és Lengyelországot, mert más alapokon nyugszik értékrendünk, máshogy gondolkodunk a világról és Európáról. Szúrja a szemüket, hogy megvédjük és támogatjuk a családokat, hogy elutasítjuk a migrációt és birodalom helyett az erős nemzetek erős Európáját építjük - írja a miniszter Facebook-oldalán.

Az igazságügy-miniszter hangsúlyozta:

Egyet elfelejtenek. Mi ennek a klubnak a tagjai vagyunk és maradunk is. Ennek a klubnak szabályai vannak, melyeket régóta lefektettek már az Alapszerződésekben. Ezeket az alapelveket azonban nem mi, hanem Brüsszel akarja áthágni, mégpedig erőszakkal. 

Majd a tárcavezető kijelentette:

Ha nem lenne elég a sok jogállamisági jelentés és kötelezettségszegési eljárás, még olyan források megvonásával is zsarolják országainkat, melyek száz százalékban járnak nekünk, hiszen azokért a magyar és lengyel emberek keményen megdolgoztak.

 Varga Judit szerint,

míg minket a gyermekvédelmi törvény miatt vegzálnak, addig Lengyelországot azért támadják, mert gátat szab a lopakodó uniós hatáskörbővítésnek. A nyomásgyakorláshoz már hozzászoktunk, Budapest és Varsó kitart, vállat vállnak vetve. A magyar kormány kezdettől fogva kiállt a lengyel Alkotmánybíróság határozata mellett, amely rávilágít az Unió intézményeinek hibás gyakorlatára.

Mélységesen egyetértek Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, aki EU-s vezetőknek írt hétfői levelében kifejtette, hogy az uniós jog elsőbbségének elve nem korlátlan, csak azokon a területeken érvényesül, amelyek uniós hatáskörbe tartoznak. Azok a hatáskörök, amelyeket a tagállamok nem ruháztak át az Unióra, a tagállamoknál maradnak.

A klub szabályait tehát nem Magyarország és Lengyelország szegik meg, hanem a brüsszeli bürokrácia, ezekkel az alattomos és ideológiailag elfogult politikai játszmákkal.

Mi nem fogunk meghátrálni, tiszta lelkiismerettel és egyenes gerinccel ülünk ma tárgyalóasztalhoz az Általános Ügyek Tanácsában.