Ítéletidő Indiában és Nepálban, már több mint százan meghaltak

India Uttarakhand áradás földcsuszamlás
Khairna, 2021. október 20. Az indiai Országos Katasztrófaelhárítás (NDRF) által közreadott képen az NDRF tagjai a lakosokat és a turistákat mentik ki az áradás sújtotta területről a himalájai Uttarakhand állambeli Khairnában 2021. október 19-én. A szokatlanul heves esőzések Indiában az elmúlt napokban súlyos áradásokhoz vezettek az ország több területén. Uttarakhand államban 34 ember halt meg az áradásokban és földcsuszamlásokban. MTI/EPA/Indiai Országos Katasztrófaelhárítás
Vágólapra másolva!
Több mint száz ember halt az elmúlt napokban Indiában és Nepálban a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások miatt.
Vágólapra másolva!

Több mint száz ember halt meg az elmúlt napokban a heves esőzések okozta földcsuszamlásokban és áradásokban Nepálban és Indiában - írja összefoglalójában az MSN News.

A megáradt folyók utakat árasztottak el, hdiakat és épületeket döntött romba.

Az indiai Országos Katasztrófaelhárítás (NDRF) által közreadott képen az NDRF tagjai a lakosokat és a turistákat mentik ki az áradás sújtotta területről a himalájai Uttarakhand állambeli Khairnában október 19-én Forrás: MTI/EPA/Indiai Országos Katasztrófaelhárítás/-

Az észak-indiai Uttarakhand államban 46 ember halt meg és 11-en eltűntek. Az áldozatok közül 30-an Nainital régióban vesztették életüket, ahol a rendkívül heves esőzések miatti földcsuszamlások több épületet elpusztítottak. A hallottak között van egy ötfős család is, akiknek a házát egy földcsuszamlás temetette el.

Az érintett területekről készült légi felvételeken megáradt folyók és az árvíz által részben elöntött falvak látszottak.

Több mint 400 milliméternyi csapadék hullott

Pushkar Szingh Dhami, Uttarakhand állam főminisztere azt mondta, hatalmas veszteségek keletkeztek az áradások miatt,

a termés is megsemmisült.

– mondta a főminiszter.

Legalább hat ember halt meg a Himalája két távoli településén, az ország dél-nyugati részén található Kerala államban pedig 36-an vesztették életüket és 46 eltűntet tartanak számon. Az ország észak-keleti részén található Ramgarh egyik üdülőhelyén pedig több mint száz turista rekedt, miután egy közeli folyó elöntötte a környező területeket.

Az indiai meteorológia szolgálat jelentése szerint hétfőn egyes területekre több mint 400 miliméternyi csapadék hullott.

31 halálos áldozat Nepálban

Nepálban a hatóságok közlése szerint eddig 31 ember halt az esőzések okozta földcsuszamlásokban és áradásokban, 43 ember pedig eltűnt. Humkala Pandey, a helyi katasztrófavédelem illetékese azt mondta, hogy sok helyen még mindig esik, és

az áldozatok száma várhatóan nőni fog majd.

A cikkben emlékeztetnek, hogy Uttarakhand államban gyakoriak az árvizek. Februárban több mint 200 ember halt meg, miután a hirtelen érkezett áradások elsodorták egy vízerőmű gátját.