Meghalt egy 30 éves férfi Új-Delhiben, akinek a fejéhez téglát dobott egy majom. A rendőrség szerint Mohammad Kurbaan, olyan súlyos fejsérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe - írja a DailyMail.

Az utóbbi időben egyre gyakoribbak Indiában a majomtámadások.

A legutóbbi ilyen eset szeptember 9-én Anil Kumar Chauhan-nal történt, akkor a Bharatiya Janata Party (BJP) párt vezetőjének a felesége volt az áldozat. Rá a saját teraszán támadtak a feldühödött állatok, aki, hogy elkerülje a támadást leugrott a teraszról és szörnyethalt.

De volt példa arra, hogy a 12 napos babáját szoptató anyukára törtek rá a majmok, elvették tőle a csecsemőt, majd halálra harapdálták. Nemrégiben, pedig egy 58 éves nőre támadtak rá a saját háza előtt, aki a harapások miatt elvérzett. Helyiek elmondásai szerint a gyerekek elleni majomtámadások mindennapossá váltak.

A szaporodó balesetek miatt Anunaya Jha, Mathura város önkormányzati biztosa bejelentette, hogy programot dolgoznak ki a helyzet megoldására, amelynek első lépéseként a legveszélyesebb városi területekről kitelepítik az állatokat a közeli erdőkbe.