Olasz Testvérek: 1956 üzenete a mai Európának szól

Vágólapra másolva!
A népek szuverén döntési jogát hangsúlyozza a mai Európában is az 1956-os magyar forradalom Francesco Lollobrigida, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) képviselőházi frakcióvezetője szerint, aki a nemzeti ünnep alkalmából nyilatkozott az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Francesco Lollobrigida kifejtette, a magyar forradalom üzenete hetvenöt év elteltével sem változott.

- mondta az Olasz Testvérek politikusa.

Hozzátette, ugyanez követendő a mai Európában is: "jobb, erősebb Európát akarunk, mely tiszteletben tartja a népeket és szabadságukat".

A jobboldali parlamenti párt frakcióvezetője a nemzeti ünnep alkalmából a római magyar nagykövetségen rendezett megemlékezésen vett részt, amelyen hagyományosan az olasz politikai, gazdasági és kulturális élet képviselői is jelen voltak, közöttük Pier Francesco Pingitore, az 56-os fiatalok emlékére írt Előre, budai srácok olasz dal szerzője.

Beszédet Kovács Ádám Zoltán nagykövet, valamint Andrea Carteny, a római La Sapienza Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Története Tanszékének professzora mondott.

Maurizio Gasparri, a Hajrá, Olaszország (FI) szenátora úgy fogalmazott, a magyar 56 a szabadság és a bátorság értékeit képviseli.

- fejtette ki Gasparri.