Szerda délután egy férfi lefejezett és - szó szerint - kibelezett holttestére találtak a francia rendőrök a dél-franciaországi Vaucluse megye Bollène településén. A csendőrök tájékoztatták a francia médiát, hogy az elkövető elmenekült, ellene a hajtóvadászat megkezdődött.

A nyomozás elsődleges információ alapján a francia rendfenntartók „nem tartják valószínűnek", hogy terrorcselekményről lenne szó, elmondásuk szerint ugyanis a feltételezett elkövető a lemészárolt áldozat rokona, aki súlyos skizofréniában szenved.

A brutálisan megcsonkított holttestet a skizofrén férfi ápolói találtak meg, akik éppen a beteg ellenőrzésére érkeztek.

A hatóságok felszólították a francia lakosságot, hogy ne próbálják meg a menekülő 37 éves férfi útját állni, mert rendkívül veszélyes és a feltételezések szerint kés van nála.

A hajtóvadászatban több mint száz csendőr vesz részt, hozzájuk csatlakoztak még a városi önkormányzat kötelékébe tartozó rendőrök is. Helikopter, keresőkutyás osztagok, motoros csendőrök fésülik át a Rhône-völgyének különösen dimbes-dombos vidékét.

Egy héttel ezelőtt, október 13-án egy 77 éves asszony fej nélküli holttestére bukkantak a tűzoltók a dél-franciaországi Hérault megye Agde nevű tengerparti fürdővárosában. Az áldozat levágott fejét a testtől távolabb, a lakás nappalijának az asztalára látványosan kiállítva találták meg, Európában korábban szokatlan módon. A rituális gyilkosság elkövetőjét azóta elfogták, a meggyilkolt asszony bejárónőjének volt férje bosszúból ölte meg az idős nőt, akit ki is fosztott.