Több mint négyezer vérfertőző kapcsolatot jelentettek Franciaországban egy hónap alatt

Olivier Duhamel  literature assault Horizontal
(FILES) In this file photo taken on May 19, 2016, Olivier Duhamel, French political specialist and newly elected as the head of the Fondation Nationale des Sciences Politiques (FNSP), poses at the Sciences Po school in Paris. - The twin brother of Camille Kouchner, who according to the latter was sexually assaulted, while he was a teenager, by their step-father, the political scientist Olivier Duhamel, was heard on January 21, 2021 by the investigators, we learned from a source close to the file and with the Paris prosecutor's office, confirming information from the French newspaper Le Parisien. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)
Vágólapra másolva!
A vérfertőző kapcsolatok és a kiskorúak ellen elkövetett nemi erőszak elleni küzdelemmel megbízott munkacsoport segélyhívó központot indított Franciaországban szeptember 21-én.
Vágólapra másolva!

Egy hónappal a több csatornán – telefonos, online, postai úton – is elérhető platform elindulása után a munkacsoport társelnöke, Édouard Durand a franceinfo-nak szerdán elmondta, hogy munkatársai egy hónap alatt több mint négyezer olyan bejelentést rögzítettek, amelyek családon belül elkövetett vérfertőző, pedofil cselekményekről szóltak.

Az áldozatok beszámolói alapján csaknem húsz esetben kezdeményeztek rendőrségi feljelentést is.

Durand emlékeztetett, hogy a segélyhívó központ elsődleges célja a megfenyegetett és elnémított áldozatok meghallgatása, a franciaországi vérfertőző (és pedofil) kapcsolatok gyakoriságának a feltérképezése, az áldozatok bátorítása és tevőleges támogatása (jogi segítségnyújtás) a feljelentésekben és az azt követő eljárásokban.

Olivier Duhamel Forrás: AFP/Stephane De Sakutin

A platform az után jött létre, hogy Olivier Duhamel ügye hatalmas felháborodást váltott ki: a Franciaország-szerte közismert politológusról, egyetemi tanárról, a francia Szocialista Párt volt EP-képviselőjéről az év elején derült ki a nevelt lánya által publikált életrajzi könyvből, hogy Duhamel éveken át megerőszakolta az akkor még csak 14 éves nevelt fiát. Az ügyről az Origo is beszámolt korábban.