Egy floridai parkban emberi maradványokat találtak, mellette Gabby Petito gyilkosának személyes tárgyaival - írja a BBC.

Az FBI bejelentette, hogy emberi maradványokat találtak  a Myakkahatchee Creek Environmental Parkban North Portban, Floridában. A test mellett megtalálták a több mint egy hónapja eltűnt Brian Laundrie személyes tárgyait, köztük a hátizsákját és a laptopját is.

Az elkerített park, ahol a maradványokat megtalálták Floridában 2021. október 20-ánForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Mark Taylor

Laundrie-t már több mint egy hónapja keresik, mióta közösen elutaztak a menyasszonyával, amiről a lány nem tért haza. Később a lány testét megtalálták Wyomingban, ahova a pár utazott.

Az FBI szerint a testet és a tárgyakat egy olyan helyen találták meg a parkban, amely nemrég még víz alatt volt, és egyelőre nem tudták beazonosítani a holttestet. A területen továbbra is folytatják a kutatást.

Gabby PetitoForrás: EyePress News / EyePress via AFP

Petito és Laundrie az egész nyarat nemzeti parkokban kirándulva töltötték, amit a közösségi médiában is megörökítettek. A lányt szeptember 11-én eltűnt személyként vették nyilvántartásba, miután augusztus óta nem adott életjelet magáról a szüleinek. Később kiderült, hogy Laundrie szeptember 1-jén visszatért Floridába, de a lány nélkül, majd ő maga is eltűnt. A szülei szeptember 13-án látták utoljára, amikor kirándulni indult egymagában, és többet nem tért vissza.

Gabby Petito holttestét szeptember 19-én találták meg Wyomingban. A halottkém szerint megfojtották, és már hetek óta halott volt. Laundrie ellen ugyanakkor nem emeltek vádat a lány meggyilkolása miatt, de körözést viszont kiadtak rá, mert Petito halála után is használta a lány hitelkártyáját.